Croatia

Virtualna izložba Matee Smolčić Senčar u galeriji Omnibus

Fotografije su snimljene pinohle kamerom koja se bazira na tehnici camera obscure. Tehnika snimanja pinhole kamerom puno pridodaje mističnom i nadrealnom dojmu na fotografiji.

 Izložba fotografija „pinhole portreti“ Matee Smolčić Senčar koja je premijerno prikazana u Londonu 2017. te nakon toga u Splitu, Zagrebu i Beogradu, predstavljena je u proširenom postavu 01.12.2020. u virtualnoj Galeriji Omnibus, koju su nacrtali i postavili Siniša Uštulica i Igor Šeler u virtualnoj stvarnosti. Sadržaj će biti moguće konzumirati na svim platformama kao što su mobiteli, računala, tablet, VR naočale

Fotografije su snimljene pinohle kamerom koja se bazira na tehnici camera obscure. Tehnika snimanja pinhole kamerom puno pridodaje mističnom i nadrealnom dojmu na fotografiji. Umjesto kroz objektiv, svijetlost se projicira kroz sitnu rupicu na željeni foto materijal, a u ovom slučaju to je uglavnom crno-bijeli negativ film.

Ono što nam oku u stvarnom svijetu nije vidljivo i teško je za interpretirati ovdje dolazi u formi fotografije, odnosno manipulacijom propuštanja svijetla na negativ i pozicioniranjem aktera na fotografiji. Sam doživljaj virtualne izložbe oplemeniti će i glazba genijalnog Zvjezdana Ružića. izložbu možete pogledati na ovom linku. 
 

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

Udinese sign Fernando Llorente, Cutrone and sell Lasagna to Verona for 10 million euros
Monaco have re-loaned Onyekuru to Galatasaray
Karavaev on the Eredivisie: The fans are used to goals. Even if the team lost 2:3, they are happy
Mourinho on Lampard's resignation: Football is cruel, especially modern
Dzeko denied West Ham. Striker wants to leave Roma in the winter
Milan wants to sign Porto midfielder Otavio for free in the summer
Manchester United may loan Lingard to West Ham