Croatia

'Volim Hrvatsku' je show kao stvoren za mene

Kada Mirko Fodor vodi neko događanje, onda sigurno možete očekivati dinamičnu i zabavnu emisiju ili projekt, a kada je k tome sama emisija u srži zabavna, poput showa ”Volim Hrvatsku”, možete pretpostaviti da će baš ona biti među najgledanijima na HRT-u.

nova sezona Najmlađi kandidati u 'Farmi' do sad!

Fodor, po struci profesor zemljopisa i povijesti, na televiziji je počeo raditi još 1986., a u karijeri dugoj više od 30 godina odradio je niz projekata koje je uvijek obilježio svojim prepoznatljivim stilom, plesom, pjevanjem, šalama i doskočicama... U svakom slučaju, šesta sezona iznimno popularnog showa ”Volim Hrvatsku”, pod dirigentskom palicom ovog omiljenog 55-godišnjeg voditelja i zaštitnog lica HRT-a, iznova nam donosi obilje zabave i smijeha, ali i neke male promjene.

Pred nama je šesta sezona popularnog showa ”Volim Hrvatsku” - osjećate li još uvijek uzbuđenje zbog ovog projekta?

Naravno da osjećam, jer to mi je jedan od najdražih serijala u kojima sam na HRT-u sudjelovao, a moram priznati da sam uzbuđen i jedva čekam vidjeti kako je ispala ovogodišnja sezona jer smo se za vrijeme snimanja odlično zabavljali i uživali.

Sjećate li se svoje prve sezone?

Jasno da se sjećam, a sjećam se i koliko mi je bilo drago što sam dobio priliku raditi show o Hrvatskoj i to tako ležeran i zabavan .

Je li vam bio izazov, s obzirom na to da ste diplomirali zemljopis i povijest, testirati vlastito znanje?

Apsolutno! Ne samo da testiram svoje znanje zemljopisa, nego i opću kulturu i poznavanje vlastite zemlje.

Jeste li ikada u tijeku snimanja osjetili potrebu da odgovorite umjesto neke ekipe?

Ne biste vjerovali koliko puta, ali pravila su pravila, a i ne bi bilo zgodno glumiti strogog profesora pred svojim ”učenicima”

Možda ste se ponekad zapitali u sebi - ”pa kako to ne znaju'?

Ne, nisam se zapitao jer ne mogu svi sve znati, a u igri poput ove, koja je puna tempa i zafrkancije, teško je biti stalno koncentriran, a često je i trema prepreka za brz i točan odgovor. Ionako je to sve samo igra u kojoj je cilj da se svi dobro zabavimo.

ŽIVOT NA VAGI Alen želi izgubiti kilograme kako bi postao pjevač

Testirajući sebe sve ove godine – što biste rekli na koliki otprilike postotak pitanja u emisiji znate odgovor?

Neskromno, moram reći da je postotak dosta velik, osim, u posljednjoj igri ”Kolo sreće“, gdje je jednostavno nemoguće znati sve podatke, od kojih su neki zaista fascinantni.

Hoće li ova šesta sezona po nečemu biti drukčija od prethodnih?

Sezona će biti slična prijašnjima, jedino se nadamo da će privući još više gledatelja, jer osim jedne nove igre, atmosfera za vrijeme snimanja bila je izvrsna!

Čini nam se da je ovo definitivno emisija u kojoj se vi kao voditelj najviše zabavljate ...?

U pravu ste, ova je emisija kao stvorena za mene.

Jedno ste od zaštitnih lica i emisije ”Dobro jutro Hrvatska”, kako je to buditi se ranom zorom i ići na posao... jeste li se naviknuli svih ovih godina ili vam to još uvijek teško pada?

Kada sam se odlučio baviti ovim poslom, jedna od najprimamljivijih stavki bila je; ne buditi se rano ujutro. A kad tamo, gotovo 26 godina član sam odlične ranojutarnje ekipe "Dobro jutro Hrvatska“. Kažu da, što si stariji, treba ti manje sna – to nije istina!

Koliko je redovito bavljenje sportom zaslužno za vašu energiju i dobru figuru?

Hvala na komplimentu. Bila bi još i bolja da nisam zaljubljenik u gastronomiju. No moram priznati da se obožavam baviti sportom, naravno rekreativno (tenis, badminton, košarka, biciklizam, nogomet, planinarenje, skijanje...).

Nova emisija na HRT-u Klub 7 vodi Jelena Glišić, a svoje rubrike imaju Iva Šarić Leko i Mario Valentić

Na Hrvatskom radiju vodite i emisiju ”Globotomija” - kada biste birali između televizije i radija, što biste odabrali?

Ne bih mogao odabrati jer se i jednim i drugim medijem bavim već više desetaka godina i oba su mi i dalje veliki izazov, a i zadovoljstvo.

A kada biste morali birati između vođenja i glume - što biste tada odabrali... naime, malo ljudi zna da vi već 30 godina glumite u kazalištu Lutkarska scena ”Ivana Brlić Mažuranić'?

Teško je to razlučiti jer i glumac i voditelj stoje pred publikom, koja daje krajnju ocjenu o njihovu radu. Svaki voditelj, kada izađe na pozornicu, zapravo je pomalo i glumac.

Koliko vam poslovne obaveze ostavljaju vremena za obitelj... i tješi li vas to što i supruga Vesna radi na HRT-u pa se možete viđati i za vrijeme posla?

Nastojim svaki slobodni trenutak provesti s obitelji i prijateljima. Suprugu ponekad sretnem na hodnicima HRT-a, jer srećom, već 20 godina uspješno izbjegavamo raditi na zajedničkim projektima.

Tko onda u vašoj kući ima ”zadnju riječ” i stoji li u vašem slučaju deviza ”blažen među ženama” budući da imate i dvije kćeri, Doru i Neru?

Uvijek govorim ; apsolutno sam blažen među ženama, ali taj moj status mi posljednje tri godine kvari naš najmlađi član, pas Sonny Boy ).

Indira Forza PREDSTAVILA PRVI ALBUM VIDEO: Pogledajte talent koji je Indira Levak podijelila samo s nama

Nakon 30 godina rada na televiziji i radiju - poželite li ponekad smiriti se ili možda vratiti svojoj pravoj profesiji...?

Jedino ako odlazak u mirovinu pomaknu sa 67 na 77 godina, onda stignem razmisliti o promjeni posla.

Nakon što ste se okušali u vođenju doista različitih žanrova - koja vam je forma najdraža i priželjkujete li možda neku emisiju rađenu po vašem osobnom scenariju?

Pa gdje je još kraj moje karijere! Što se forme tiče, moram priznati da mi je tip emisija, kao što su ”Volim Hrvatsku“ i ”Globotomija“ najdraži. Ako bih se ikad upustio u pisanje scenarija, bila bi to putopisna emisija, jer od svih sportova i hobija, najdraže mi je putovati. Bon voyage!

Pogledajte kamo su nestale i što danas rade bivše prve dame TV-a:

[video: 22519 / Kamo su nestale i što danas rade bivše prve dame TV-a u Hrvatskoj]

Football news:

Sheffield will finish the Premier League season without defeats from clubs from London. 22 points in 10 games and 5 home wins
Bonucci on Juve's draw with Atalanta: We must look at the result. This is how Championships are won
Sterling surpassed Yaya Toure to become Manchester City's 2nd goalscorer in the history of the Premier League
Gasperini on two penalties for Juve: They are above any rules in Italy. Did we have to cut off our hands?
Sarri Pro 2:2 with Atalanta: We played with one of the best teams in Europe right now
Pep Guardiola: Manchester City have won a place in the Champions League on the pitch. I hope that UEFA will allow us to play
Atalanta extended their unbeaten streak to 14 games and is ranked 3rd in Serie A