Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

11 napos járványügyi munkaszünetet vezettek be Moszkvában, rekordon a halálozások

Tizenegy napig tartó járványügyi munkaszünetet vezettek be csütörtöktől Moszkvában a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezésére, miközben országos szinten az új fertőzöttek száma először haladta meg a 40 ezret, és a halálos áldozatoké is ismét rekordot döntött – írja az MTI. 

A 11 napig tartó moszkvai kényszerszabadságolás a polgármesteri hivatal indoklása szerint a SARS-CoV-2 delta-mutációjának lappangási időszakát fedi le. Nyár óta a koronavírusnak ez a változata a meghatározó az orosz fővárosban és szerte az országban. 

Moszkvában csak a városi infrastruktúrát működtető, a folyamatos üzemű vállalatok, valamint a stratégiai jelentőségű szövetségi intézmények és üzemek nem álltak le.

Szombaton viszont a vonatkozó elnöki rendelet értelmében országos szintű, november 8-ig tartó járványügyi munkaszünet kezdődik,

de a Covid–19 által leginkább sújtott régiók már előbb bevezethették a korlátozásokat, és a feloldásukat is későbbre halaszthatják majd.

Mindeközben az orosz operatív törzs csütörtöki adatai szerint

a koronavírus-fertőzés következtében egy nap alatt 1159-en vesztették életüket.

Ez negatív rekord a járvány kezdete óta, az áldozatok száma így 235 057-re nőtt. A halálos áldozatok száma immár a harmadik egymást követő napon haladta meg az 1100-at. A hatóságok ezzel párhuzamosan 40 096 új fertőzöttet jelentettek be. 

A Kommerszant című gazdasági napilap úgy értesült, hogy a Kreml a védőoltást népszerűsítő kampány újraindítására készül, elismerve, hogy az eddigi kísérlet nem volt hatékony.