Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

120 ezer újoncot hívnak be az oroszok, Elon Musk a Twitteren szavaztat a Krím sorsáról – háborús híreink

A Tesla-vezér arról is értekezett, hogy az ukránok nem nyerhetik meg a háborút, így nem csoda, hogy ukrán oldalról elég heves reakciókat kapott. A frissen behívott orosz katonákat elvileg nem vethetik be Oroszországon kívül, ám egyelőre még a Kremlben sem tudják, hogy hol is húzódnak az ország határai.

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok február óta tartanak, az orosz erők több ezer civil életének vetettek véget. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

08 51

Az ukrán-magyar határszakaszon 5263-an léptek be hétfőn Magyarországra, a román-magyar szakaszon belépők közül 4980-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 165 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Vonattal 37 ember, köztük 18 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve - tudatta az ORFK.

(MTI)