Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

120 karaktert írhat: így küldhet ön is üzenetet a táblagépre, ami megkerüli a Holdat

Elkezdődik az ember visszatérése a Holdra az Artemis 1 projekt keretében. Az Orion űrhajó egyelőre még nem visz magával embert, de fontos szerepe van a későbbiek szempontjából. Most egy kicsit ön is részese lehet ennek a küldetésnek, ugyanis üzenetet küldhet arra az iPadre, amit az Orion visz magával.

November közepén indult a NASA Hold-küldetése, amelynek során a Space Launch System rakétával a világűrbe juttatták az Orion űrhajót. A kapszula most még nem szállít embert, viszont megkerüli a Holdat. Most lehetőség van arra, hogy ugyan közvetve, de kicsit mindenki kivegye a részét e különleges űrmisszióból.

[Megdőlt az Apollo-13 rekordja, soha nem került ember szállítására alkalmas űrhajó a Földtől ilyen távolra]

Az Orionon ugyanis van egy iPad, és erre küldhet üzenetet bárki. Az üzenet nem csupán a Holdat kerüli meg, de megosztják a nagyvilággal is. A szóban forgó iPad a Callisto technológiai bemutató részeként repül az űrbe. A Callisto célja az ember-gép interfészek tesztelése, viszont nem a Sirit tesztelik, hanem az Amazon Alexáját. Az iPad csak egy jobban illeszkedő hardver a teszthez. A cél az, hogy pontosan lássák, hogy egy olyan digitális asszisztens, mint az Alexa, hogyan tehetné könnyebbé és hatékonyabbá az űrhajósok életét az űrutazások során – magyarázza a Space Explored.

©

Az Orionban utazó iPadre egyszerű az üzenetküldés, de az nem biztos, hogy valóban el is ér a céljához az üzenet. A kísérletet futtató Lockheed Martin mondja ki a végső szót arról, hogy mely üzenetek jelenhetnek meg és melyek nem. A becsmérlő, rágalmazó, rasszista, szexista vagy más módon nem megfelelő tartalmú üzeneteket automatikusan elutasítják, akárcsak a szerzői jog által védett anyagokat tartalmazó vagy személyeket, termékeket, márkákat stb. támogató üzeneteket.

©

Ha ezek után valaki szeretne üzenetet küldeni, lépjen be a Callisto webhelyére, és görgessen lefelé a Communicate with Callisto részhez. Itt lehet megadni a legfeljebb 120 karakteres üzenetet, a nevet és az e-mail címet. Üzenetet az Explore Orion alkalmazáson keresztül is el lehet küldeni, amely ingyenesen elérhető az App Store-ban és a Google Play áruházban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.