Hungary

3 kiló arannyal pótolta óvadékát a korrupcióval vádolt miniszter

Nemrég fejtettük ki, hogy miért hordanak magukkal a gengszter rapperek annyi aranyat, erre tessék, itt van Románia egykori gazdasági minisztere, Sebastian Vladescu, aki a 315 ezer euró készpénzt 110 ezer euró értékű, 3 kilogrammnyi arannyal pótolta ki, hogy kifizesse az 1 millió eurós óvadékának egy részét. A vasútépítéssel kapcsolatos kenőpénzek elfogadásával vádolt miniszter egyelőre mindent tagad. 

Az új rendszer 2014-es bevezetése óta, először élt valaki az alternatív óvadékfizetés lehetőségével. Az egykori miniszter az óvadék maradékát ingatlanokkal akarja fedezni, hogy elkerülje az előzetes letartóztatást. 

Vladescut azzal vádolják, hogy 2008-2009 környékén egy 820 millió eurós vasúti tenderrel kapcsolatban hozták összefüggésbe, ahol a kivitelezők 20 millió eurót szántak arra, hogy a tendert elnyerjék, amiből a miniszter 1 millió eurót kapott.

(Euronews) 

Football news:

Cadiz, who retired, will sign Negredo
Zaa from crystal Palace showed racist threats from the instagram account. The police detained a 12-year-old (!) schoolboy
Ole Gunnar Solskjaer: no One wins alone, unless you're Maradona
Ocampos on Messi: you Look at him as a God, but he is real. Leo helps the players
Solskjaer on the martial-Rashford-Greenwood trio: Nothing new for Manchester United. Remember Ronaldo, Rooney and Tevez?
Josep Bartomeu: Barcelona have won La Liga 8 times in 11 years. Historic achievement
Lineker on the CAS decision on Manchester City: it's Hard to know what will happen to the FFP rules after this