Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

40 millió forintba kerül, hogy a legjobb karakterünk legyen az új Diablo-játékban

A mikrotranzakciók intézménye nem újdonság, de a Diablo Immortal ezt a végletekig kihasználja – sokak legnagyobb bánatára.

Mint a legtöbb mobilos játékban, úgy a frissen megjelent Diablo Immortalban is létezik appon belüli vásárlás. Ezért cserébe általában kozmetikai (azaz csak a karakter kinézetét befolyásoló) dolgokat lehet vásárolni, de ez a Blizzard és a NetEase közös alkotásánál már nem teljesen van így: minél több pénzt pumpál bele a játékos, annál jobb hőst képes létrehozni. De mennyi az annyi?

A Bellular News nevű YouTube-csatorna házigazdái adták meg a pontos számot, ami 110 ezer dollárt, vagyis kb. 40 millió forintot jelent. Ennyit kellene tehát befizetnie valakinek, hogy a könnyítések révén egy erős, és jól felszerelt karakterre tegyen szert – számolt be róla a Gamerant.

Ahogy a videósok is megjegyezték: a pénz tetemes részét úgynevezett gemekre, vagyis a felszerelést tovább erősítő drágakövekre költi a felhasználó, mivel ezekért egy bizonyos szint fölött már hosszú órákat kellene játszani. Akinek viszont nincs kedve ehhez, az vásárolhat is – de a Blizzard még ezt is megcsavarta. A köveket ugyanis nem lehet célzottan megvenni, a folyamat teljesen véletlenszerű. Ez azt jelenti, hogy

semmi sem garantálja, hogy az elköltött pénzért pont azt a gemet kapjuk, amelyikre szükségünk van.

A Diablo Immortalt persze anyagi ráfordítás nélkül is lehet játszani, sőt, a játék letöltéséért sem kell fizetni. Még a PC-s kliens esetében sem.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.