Hungary

436 millióért cserélik le a kórházak elavult áramfejlesztőit a járvány miatt

A lélegeztetőgépekkel is gond lehet egy áramszünet alatt, ezt oldják meg gyorsított közbeszerzésen.

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Harmincnyolc dízel áramfejlesztőt kapnak magyarországi kórházak azért, hogy akkor is tudják működtetni a lélegeztetőgépeket, ha netalán áramszünet lenne – írja a Napi.hu. A közbeszerzés értékét nettó 1 milliárd 511 millió forintra becsülték eredetileg, végül nettó 436 millió forintos ajánlattal kapta meg a megbízást a Formula Mérnökiroda Kft.

A nyílt, gyorsított tender eredményét az ajánlatkérő Állami Egészségügyi Ellátó Központ közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A pályázat indoklása szerint azért elengedhetetlen a kórházak elavult aggregátorainak a lecserélése, hogy a koronavírus-járvány alatt az intenzív kezelést igénylők, tehát a többek között a lélegeztetőgépen lévők ellátása folyamatosan biztosított legyen.

A generátorokat Budapesten kívül Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Zala-, Baranya, Tolna, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Bács-Kiskun megyébe szállítják.

Football news:

Cherevchenko is the best RPL coach in November. He was ahead of Semak and Tedesco
Ronaldo on 750 career goals: Thanks to loyal opponents. You made me work harder every day
Neymar on reuniting with Messi: next year we have to do it
Scott Micromini: I hope Manchester United will win Leipzig and away
Lampard on whether Giroud will start in the Premier League: we'll See. Forward scored 4 goals for Sevilla
Lucescu after 0:3 with Juve: Dynamo is learning, getting experience and should go to the eurovesna
You can't be half-pregnant and half-make the playoffs. Tuchel on PSG's chances in the Champions League