Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

5 másodperc alatt pattan fel 0-ról 200-ra a legújabb biturbó Ferrari

Az egyszemélyes olasz hibrid végsebessége meghaladja a 350 km/h-t.

A Ferrari eddig még mutatott be kifejezetten a Gran Turismo videójátékhoz készített modellt, most viszont itt az első ilyen autója, a Vision Gran Turismo, melyből egy kézzel fogható tanulmányautót is legyártottak.

©

A közelmúltban debütált hasonló koncepcióautóktól eltérően az olasz gyártó újdonsága nem tisztán elektromos-, hanem hibrid hajtásláncú.

©

A futurisztikus külső megjelenésű egyszemélyes hipersportkocsi 3 literes biturbó V6-os benzinmotorra épülő hibrid hajtáslánca az általunk alaposan letesztelt 296 GTB-ből eredeztethető.

©

Az 1030 lóerős teljesítményű, illetve 1100 Nm nyomatékú összkerék-hajtású újdonság mindössze 1250 kilogrammot nyom a mérlegen.

©

A 43,5-56,5 százalékos tömegeloszlású, nyolcfokozatú duplakuplungos automata váltós Vision Gran Turismo körülbelül 2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100-as tempóra, a 0-200-as szintideje pedig 5 másodperc magasságában mozog.

©

A 350 km/h végsebességű koncepcióautó a Ferrari saját tesztpályáján, Fioranóban körülbelül 1 perc 10 másodperces köridőre lenne képes.

©

A december 15-től a maranellói Ferrari múzeumban kiállítandó Vision Gran Turismo digitális verzióját december 23-tól lehet majd vezetni a PlayStation konzolokon futtatható Gran Turismo 7-ben.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.