Hungary

700 kilométeres dugó alakult ki Párizs körül – videó

A lakók még a kijárási korlátozások csütörtök éjféli életbe lépése előtt megpróbáltak kijutni a francia fővárosból.

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Elképesztő méretű forgalmi dugó keletkezett Párizs körül csütörtök este, néhány órával az országos lezárások életbe lépése előtt. A BBC híradása szerint összesen 700 kilométernyi úton torlódtak fel a járművek az Ile-de-France régióban. A dugó amiatt alakult ki, hogy a párizsiak még a kijárási korlátozások éjféli életbe lépése előtt el akarták hagyni a várost. Akadtak azonban olyanok is, akik éppen hogy vissza szerettek volna jutni Párizsba az őszi szünetet lezáró hétvége előtt.

Emmanuel Macron francia elnök szerdán jelentette be, hogy szigorítják péntektől a koronavírus-járvány elleni intézkedéseket, mert a fertőzés még a tavasszal tapasztaltnál is gyorsabban terjed. Csütörtökön 47 637 újonnan regisztrált fertőzöttet és 250 halálesetet jelentettek.

Éjféltől az ország egész területén kijárási korlátozásokat vezettek be: tilos minden nem elemi utazás, és az emberek csak a szükséges dolgok miatt hagyhatják el otthonukat. Bezárják az éttermeket és a vendéglátóhelyeket, az egyetemeken online oktatásra állnak át, az iskolák azonban nyitva maradnak. Munkába is lehet járni, de szorgalmazzák a távmunkát. Az új intézkedések legkorábban decemberig hatályosak maradnak.

A csütörtök estihez hasonló dugók alakultak ki márciusban, az első országos lezárás előtti időszakban. Akkoriban néhány francia régió lakosai kifejezetten ellenségesek voltak a fővárosit elhagyókkal, hiszen Párizst sújtotta leginkább a járvány. Szakértők szerint most nem ez a helyzet: országszerte gyorsan terjed a fertőzés.

Football news:

Holand on substitutions: maybe Favre wants me to score more. More often and faster until replaced
Egypt's al-Ahly won the African Champions League for the 9th time, defeating Zamalek in the final in the Cairo Derby
Tottenham's Vinicius is the Europa League player of the week. He scored 2+1 in the match against Ludogorets
Ex-President of Barca Laporta will take part in the new elections
Antonio Cabrini: Maradona would still be alive if he played for Juventus. The love of Naples was strong but unhealthy
Ferguson on Rashford's charity: Fiction for a young man. He should give me some advice
A Preston player who twice touched an opponent's genitals was disqualified for 3 matches for aggressive behavior