Hungary

A dolgozók Facebook-profilképeit kifogásolja a dunaújvárosi kórházigazgató

Dörgedelmes levelet írt a dunaújvárosi kórház főigazgatója, miután néhány beosztottja a Facebookon tiltakozott az új egészségügyi törvény ellen – írja a 444.hu.

A dolgozók Facebook-profilképeit kifogásolja a dunaújvárosi kórházigazgató
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A portál birtokába jutott levélben az áll, hogy méltatlannak tartja a dolgozók politikai megnyilvánulásait a közösségi oldalakon. Mészáros Lajos kórházigazgató konkrétan azt kifogásolja, hogy az alkalmazottak egy része «Free Eü» feliratú profilképet állított be, ezzel tiltakozva a parlamenten villámgyorsan átnyomott új egészségügyi törvény ellen. Petíciót is indítottak már, több mint 18 ezren írták alá.

A 444.hu-nak a kórház vezetője azt mondta:

kórházunkban folyik a COVID-betegek ellátása, amely nem hétköznapi erőfeszítéseket követel munkatársainktól, és ez nagyfokú fizikai és szellemi leterheltséghez vezet. Ilyen körülmények között nem tartom helyén valónak a munkatársak politikai megosztását. A tevékenységünk politikamentes és a betegek érdeke az első a számunkra. Nem cél, hogy a dolgozók között politikai okokból feszültség generálódjon.

A levélben írtakat nem tekinti kötelező jellegűnek, és szerinte ezzel nem sérül a munkatársak véleményhez való joga.

(444.hu)

Football news:

Pirlo does not discuss tactics with Juve players. Interesting and Kolisevski do not understand their problems on the field (Corriere della Serra)
It looks like Cavani is being disqualified for the word Negrito. He didn't mean anything bad, but it's still racist
Juventus renewed Interest in Atletico defender Savic
Hasenhüttl about 2:3 with Manchester United: They celebrated as if they had won the Premier League. This is revealing
Hazard will miss about 3 weeks due to injury
Bude-Glimt-a unique champion: drags the Russian goalkeeper, responsible for the psychology of a former military pilot, Holand watches all the matches
Juventus can exchange Dybala for Icardi at PSG next summer