Hungary

A győriek a kupában visszavágtak a Fradinak

győr fradi

A Győri Audi ETO KC lesz a DVSC ellenfele a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében, mivel az elődöntőben 29–25-re legyőzte a Ferencvárost.

A zöld-fehérek a közelmúltban a bajnokságban is összefutottak, akkor a fővárosiak óriási meglepetésre 31–22-re kiütötték riválisukat, ezzel saját kezükbe vették az aranyérem sorsát. 

A kupában viszont a győriek 4–4 után Kari Brattset vezérletével négygólos szériát mutattak be (4–8), és már többször is vezettek öt góllal, de a szünetre háromra kapaszkodott a Fradi (13–16).

A 40. percben a mínusz egyért támadhatott a budapesti együttes, és bár ez ekkor még nem jött össze, a 47. percben Klujber Katrin lövésével már igen (20–21). Ugyanő módosította 21–22-re az állást nem sokkal később, de Stine Oftedalék hamar visszaállították a közte négyet (22–26), innentől kezdve pedig már nem volt kérdés (25–29).

Klujber hétszer volt eredményes a meccsen, ahogyan a túloldalon Oftedal is, Brattset hatig jutott.

DVSC–Kisvárda

Az elődöntő első felvonásán a Debrecen válogatott játékosai vezérletével remekül kezdett, így a szabolcsiak egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen. Az első negyedórát követően 6–2 volt az állás, és a különbség a szünetig tovább nőtt. A találkozó háromnegyedénél vezetett először tíz góllal a DVSC, de 12 perc alatt megfelezte hátrányát a Kisvárda, és végül hat góllal kapott ki.

A debreceniek közül Kovács Anna hat, Jelena Deszpotovics öt, Bánfai Kíra négy góllal, Csapó Kyra 52 százalékos védési hatékonysággal (29/15), Ann-Cathrin Giegerich pedig öt hárítással járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Tímea Milosevics volt a legeredményesebb négy találattal.

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA

NÉGYES DÖNTŐ, VESZPRÉM

ELŐDÖNTŐ

DVSC Schaeffler–Kisvárda Master Good SE 28–22 (14–7)

FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC 25–29 (13–16)

VASÁRNAP

A 3. HELYÉRT


15.45: FTC–Kisvárda

DÖNTŐ
18.15: Győr–DVSC

(Index/MTI)

(Borítókép: Stine Oftedal hét gólt szerzett az elődöntőben – MTI/Krizsán Csaba, archív)

Football news:

Petkovic on 1:1 with Wales: Switzerland was not persistent enough, in the end they lost the initiative
Lukaku is a fan of Henri-the coach. In general, he ignores the weaknesses and maniacally improves only the main skills
The love story of Eriksen and his wife Sabrina - ❤ ️
Kier is deeply shocked and couldn't finish the game. He and Eriksen are friends. Coach of Denmark about the replacement of the captain
Eriksen was named the best player of the match Denmark - Finland
Denmark lost to Finland (0:1). Goal kicking statistics-23:1
Total respect for the Finns: the fans started a roll call about Eriksen, all the players applauded the Danes