Hungary

A heves esőzések miatt le kellett zárni több főutat és rakpartot

Árvízveszélyt hirdettek a heves esőzések miatt csütörtökön Szöulban, főutakat és rakpartokat kellett lezárni – jelentette a Yonhap hírügynökség.

A nagy mennyiségű csapadék miatt hirtelen megemelkedett a fővárost átszelő Han folyó vízszintje. Emiatt a rajta átívelő legnagyobb híd környékén lévő főutakat és a belső fővárosi körgyűrűt, valamint a rakpartokat is lezárták a forgalom elől.

A hatóságok árvízveszélyt hirdettek a 25 fővárosi kerület közül 11-ben, amikor a Han szintje elérte a 8,23 métert, de arra számítanak, hogy a vízszint tovább fog emelkedni, és déli órákra elérheti akár a 8,5 métert is.

Csütörtökön két környékbeli folyó védőgátját meg kellett nyitni, hogy a Hanon át a tengerbe eresszék le a vizüket.

Dél-Korea középső részét, beleértve a fővárost és a környékét, napok óta heves esőzések sújtják. Az ítéletidőben 16 ember halt meg ebben a hónapban, és 11 sorsa ismeretlen. A legsúlyosabban érintett tartományokban, Észak- és Dél-Cshungcshongban, Kjonggiban és Kangvonban több mint 1600 embernek kellett elhagynia otthonát. A térségben nem közlekednek a vonatok, és 39 közutat zártak le részben vagy teljesen az esőzések okozta földcsuszamlások miatt.

Csütörtök reggeli adatok szerint több mint ötezer lakóházat és létesítményt öntött el vagy rongált meg az ár, több mint nyolcezer hektár mezőgazdasági terület került víz alá vagy vált használhatatlanná.

A meteorológiai intézet elővigyázatosságra intette a lakosságot, mert az ország középső és déli részén óránként 50 milliméter csapadék és erős szél várható csütörtökön és pénteken.

(MTI)

Football news:

Zhota about the 1st goal for Liverpool: an Incredible feeling. It's a pity the stadium wasn't full
Mikel Arteta: Liverpool is the standard that Arsenal must achieve. They are superior to us in many aspects
Leicester lead the Premier League after three rounds. Liverpool and Everton also scored 9 points
Jurgen Klopp: Roy Keane said Liverpool showed sloppy football? I want to hear it. Incredible game description
Manchester City refused to buy Coulibaly after the transfer of Dias
Conte wants to sign Inter Gervinho from Parma
Robertson and Trent contributed 33 goals in the Premier League in 3 years - the best result among defenders