Hungary

A jövő focijának nem barátja a kopasz fejbőr

Egyelőre nem érdemes a gépre bízni egy focimeccs közvetítését, az ugyanis hajlamos labdának nézni a kopasz fejet.

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Számos sportágnál látni ígéretes technológiai újdonságokat, melyek elsősorban a nézők kényelmét szolgálják. Illetve: szolgálnák, mert ahogy egy friss eset is mutatja, ezek a fejlesztések még korántsem nevezhetők tökéletesnek.

Az újabb furcsaságot a skót Caledonian Thistle FC egy mérkőzése szolgáltatta. A szervezők a mesterséges intelligenciára bízták a kamerák kezelését (és így a meccs televíziós közvetítését) a rendszer azonban több alkalommal is az egyik vonalbíró fejét követte. Az IFLScience szerint a jelenség oka, hogy

a szoftver labdának hitte a bíró kopasz és nagyon világos fejtetőjét.

A kamerákat normál esetben a Caledonian meccsein is ember vezérli, de a koronavírus-járvány miatt ezt most a Pixellot nevű technológiával helyettesítették a szakemberek. A fejlesztés állítólag sokkal éberebben követi a labdát, hogy a tévénézők semmiről sem maradjak le. Hát, nem is maradtak, más kérdés, hogy a rendszer ezúttal a kopasz fejbőrt vélte követni valónak.

A meccsről készült felvétel már a YouTube-on is megtalálható, íme:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Barcelona was the name of Masserano to substitute for injured Pique. Javier refused (Eduardo Inda)
Inter want to sign Giroud in January
ISCO agent: he wants to try to play in another League
Roberto De Derbi is the new Serie A coaching star. His Sassuolo is the best control team in Italy, but it lacks improvisation
Wayne Rooney: Chelsea and Mourinho wanted to sign me, there were also Real Madrid and Barcelona
Eriksen can go to Real Madrid, ISCO-to Inter as part of the exchange (Sky)
Beckham returned to the cover of FIFA 23 years later. For this, he will get more than paid in real PSG