Hungary

A kajakozó kihívása a természet tüneményeiben

Egy világsztár kajakozónak kegyetlen edzésmunkát kell végeznie, hogy diadalokat arathasson a világversenyeken. Nincs ezzel másképpen Marko Dragosavljević sem, aki háromszoros Európa-bajnok a kétszáz méteres sprintszámban. A Szerbiában nagy népszerűségnek örvendő, 26 éves Mare, ahogyan becézik rajongói, egy valamiben valószínűleg különbözik versenytársaitól. Lebilincselő, festői környezetben készülhet a rangos nemzetközi megmérettetésekre. 

Ezt feltűnt a neves extrém fotósnak, Predrag Vuckovicnak is, aki felajánlotta, Dragosavljević társául szegődik hosszabb távú edzéseire.

A fotós lélegzetelállító szépségű fényképekkel csillantotta fel a természet gyöngyszemeit. Például a Vrela vízesés és a 365 méter hosszú – Európa legrövidebb folyója – a Godina, azaz az Esztendő  titkait. A szerb kajakozó „kalandtúráján“ megelevenedik Galambóc vára, ahol a Duna 6,5 kilométer széles, a XIV. században épült várat Károly Róbert, majd Kinizsi Pál is meghódította. Vuckovic megörökítette Ada Ciganlija szigetét is, amely Belgrád egyik szimbóluma.

Mindenesetre Dragosavljevićnek tetszett a különleges edzésmunka, amely két hónapig tartott Vuckovical, de számára gyorsan elröppent. Az Európa-bajnok szerb kajakozó szerint pozitív energiát kapott a közös munkálkodás során.

A bizonyíték: Dragosavljević bronzérmet szerzett a szegedi kajak-kenu világkupán, szombaton. 

Football news:

Eriksen on why he doesn't play enough for Inter: Ask Conte
Alisson on van Dijk's injury: It was an optional action by Pickford, 100%
For public Masturbation, midfielder anjera El-Melali was sentenced to 18 months in prison on probation
We continue to collect the best team in history. Now the right-wing defenders of the
Ryan Giggs: It may be 15-20 years before the Manchester United title
Galaxy fired head coach Skelotto
Gattuso about 1:0 Sociedad: match depended, decide whether Napoli the task of advancing to the playoffs the Europa League more than half