Hungary

A lehetetlennel szembesült az Auchan - a Tesco sorsára juthat?

Az Auchan bezárja két hipermarketjét Lengyelországban, mert minden próbálkozása ellenére nem sikerült rentábilissá tenni a működésüket. A kereskedelmi multik sokkal nehezebb helyzetben vannak most, mint 20 évvel ezelőtt.

A francia kereskedelmi hálózat, az Auchan pár napja bejelentette, hogy Lengyelországban bezárja két hipermarketjét. Az okok: az alacsony forgalom, és az ingatlanbérlés kedvezőtlen feltételei. Ez az első olyan eset, amikor egyszerre két nagy üzletet zár be az Auchan - derült ki a Business Insider Polska cikkéből.

Az egyik bolt Dabrowa Górniczában, a másik Myslowicében van. Ezek régen a német Reál hálózat boltjai voltak, az Auchanhoz 2015-ben kerültek Az Auchannak Sziléziában, Dabrawa Górniczában van még egy hipermarketje. "Dacára az erőfeszítéseinknek az állandó jövedelmezőség megteremtésére, e két üzlet esetén ez lehetetlennek bizonyult" - írta a cég közleményében. A két bolt augusztusig lesz nyitva.

A dolgozók egy részét átviszik a hálózat környékbeli üzleteibe, ahol munkaerőhiány van. A megfelelő korban lévők elmehetnek nyugdíjba vagy előnyugdíjba. A hálózat néhány éve bezárt hipermarketet Zgorzelecben, sőt, korábban két olyat is, amelyek eredetileg a Reálhoz tartoztak.

A hipermarketek helyzete ma sokkal nehezebb, mint régen, mert 20 év alatt Lengyelországban olyan sok üzlet nyílt, hogy a vásárlók egyre szívesebben vásárolnak a kisebb boltokban, főleg a diszkontokban. Ráadásul az emberek a műszaki cikkeket szívesebben szerzik be a szakboltokból. Most mindenki attól fél a szakmában, hogy ez a kezdete lehet egy olyan folyamatnak a francia vállalatnál, amelyen a Tesco ment át Lengyelországban. A brit multi végül kénytelen volt eladni hálózatát pénzügyi gondjai miatt.

Football news:

Christian Falk: A third-party agent is working on Sancho's transition. Manchester United can claim that they are not negotiating
Ferran Torres: I Don't think Real Madrid will pass Manchester City in the Champions League
Manchester City will receive 15 million pounds after the transfer of Sancho to Manchester United
Buffon-Casillas: without you, everything would be less important
Ake arrived in Manchester to undergo a medical for city. He will be bought for 39 million pounds
Sancho's salary at Manchester United is 17.6 million euros a year. In Borussia, he receives 6 million rubles. Borussia Dortmund Midfielder Jaydon Sancho has agreed with Manchester United about the size of a paycheck
Hasenhuttl is the best coach in the Premier League in July. He is the first Austrian to receive this award