A részvénypiac forgalma 10,0 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama csökkent az előző napi záráshoz képest.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a Budapesti Értéktőzsde pénteken a nemzetközi folyamatokat követte, az európai és a tengerentúli piacok egyaránt estek.

Szerepet játszott a rosszabb nemzetközi tőzsdei hangulatban, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma jócskán elmaradt a várakozástól a pénteken közzétett jelentés szerint. A piac figyel az omikron variás terjedésére is, és ez most heves mozgásokat okoz a világban - mondta.

Az Equilor szenior elemzője szerint a Budapesti Értéktőzsdén viszonylag alacsony volt a forgalom, ami megszokott péntekenként. Az OTP mutatta a legnagyobb forgalmat, a Richter volt a "leggyengébb láncszem".    

A Mol részvényeinek ára 24 forinttal, 0,99 százalékkal 2410 forintra csökkent, 2,0 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények árfolyama 215 forinttal, 1,22 százalékkal 17 380 forintra esett, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom papírjainak ára 2,0 forinttal, 0,48 százalékkal 414 forintra gyengült, forgalma 179,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 120 forinttal, 1,39 százalékkal 8525 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4315,39 ponton zárt pénteken, ez 44,95 pontos, 1,05 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!