Hungary

"A maradékokat, felhasználjuk, átalakítjuk" – Németh Szilárd megvédte a "fullos" becsületét

Mi is beszámoltunk Németh Szilárd meglehetősen érdekes lecsójáról. Szerinte ez a  kialakult FB-csata kezd olyanná válni, mint az 1976-ban Bertha Bulcsú által az ÉS-ben kirobbantott kesudió (ál)vita. 

"A maradékokat, felhasználjuk, átalakítjuk" – Németh Szilárd megvédte a "fullos" becsületét

Azonban, mielőtt kitért volna az ételre, elmesélte a kaviárral kapcsolatos történetét is.

Metaforaként eszembe jut erről az egészről, hogy '77-ben váratlanul (8. osztályos voltam) a csepeli Árpád utcai lakótelep ABC-jébe szállítottak öt doboz kaviárt. Persze, hogy senki se vette, kivéve, engem. Két hétig könyörögtem anyámnak, hogy a húszforintos csemegére adjon nekem pénzt. Nagy nehezen megkaptam, de cserébe le kellett mondanom a hétvégi moziról, a tízórait kiegészítő Sportszeletről és az edzés utáni forró csokis automatázásról is. Megvettem, boldogan lóbálva vittem haza, büszke voltam, hogy végre én is azokhoz fogok tartozni, akik kaviárt falhatnak, bármi legyen is az. A mannát tartalmazó üvegtégely aztán kirepült a papírdobozból, s a folyosóajtó vaskeretén landolva széttört… Két évvel később az Operában (Mozart: Idomeneo) ettem életem első kaviáros szendvicsét, baromira ízlett, de a Vasmunkás téri Ifipark zsíros kenyere lilahagymával már akkor is inkább az én gyomromnak való volt.

- írta, mint egy felkészülésként a fő fogásra.

Tisztel Németh Szilárd, a gyerekei is malacok? Gondolom ez is csak nevelés kérdése, mint a szexuális irányultság.

- írta ahhoz a képhez tegnap egy kommentelő!

A tegnapi fullos a következőképpen született: a gyermekeim úgy döntöttek, hogy lecsót ennének, úgyis megmaradt sok paradicsom, paprika, meg öt baromfivirsli. Mondtam oké, de libazsírral csinálom, meg kolozsvári szalonnával, és a fűrészporos virsli mellé tegyünk bele egy kis cserkészkolbászt is, abból is megmaradt még két szál, használjuk fel azt is. Kérdeztem, kenyér, rizs vagy a milánóiból maradt csőtészta (makaróni)? A tészta győzött. Bendegúz imádja a lágytojást, akár főzve, akár sütve, így került rá a tükörtojás. Ennyi! Ja, és baromi finom lett, amiből csak a két fiú evett, a lányok ennek a lájtos (light, de nem vega) változatát kérték.

- szóval igen. Így készült a lecsó, mármint a fullos-lecsó.

Szilárd szerint nem kell mindig kaviár, főleg nem a Vasi Hegyháton, egy erdészházban.

Ételt, ha lehet, nem dobunk ki, ezért a maradékokat, ameddig biztonságos, felhasználjuk, átalakítjuk. Próbáljátok ki Ti is!

- tette hozzá, mint egy baráti tanácsként.

Forrás: Facebook

Football news:

Salah deserves one of the biggest salaries in the Premier League. I feel sorry for Mo when the championship is tied with Alisson and van Dijk. Carragher on Liverpool
Ander Herrera: Messi does not relax even during the rondo. That's why he is the best for 15 years
Gian Piero Gasperini: Miranchuk is not a leading player of Atalanta, but he can be one
The president of the Legion-Dynamo about the negotiations with Khabib: We left the issue for the winter. He knows that we are hoping and waiting for him
Mino Raiola: De Ligt may change clubs in the summer. But he and Romagnoli can play for Juve together
Tuchel paid for the operation for the child of his housekeeper in Paris and bought her a house before leaving PSG
These guys are younger than Ronaldo and played with him, but they are already finished. And he is not going to