Hungary

A McDonald’s vásárlóinak adatait is ellopták a kibertámadók

A McDonald's a legújabb nagyvállalat, amelynek informatikai rendszerét Dél-Koreában és Tajvanon is feltörték, és ezáltal vásárlók érzékeny adatai kerültek nyilvánosságra. A részleteket a BBC közölte.

A világ legnagyobb gyorsétteremlánca közölte, hogy a kibertámadók csupán "kis számú" információkhoz fértek hozzá a dél-koreai és tajvani vásárlóikról. A feltört és ellopott adatok e-mail címeket, szállítási címeket és telefonszámokat tartalmaztak, de fizetési, bankkártya adatokat szerencsére nem.

A cég szóvivője elmondta, hogy lépéseket tesznek "a szabályozó hatóságok és az ezekben a fájlokban szereplő ügyfelek értesítésére".

A jogsértés részleteit, amelyekről először a Wall Street Journal számolt be, egy külső vizsgálat során tárták fel, miután illetéktelen tevékenységet észleltek a vállalat hálózatán.

A vállalat szóvivője szerint a problémát azért sikerült gyorsan azonosítani és felgöngyölíteni, mert nemrég jelentős összeget fektettek a kiberbiztonságba."Ezek az eszközök lehetővé tették számunkra, hogy gyorsan azonosítsuk és megfékezzük a hálózatunkon a közelmúltban végzett jogosulatlan tevékenységet. Alapos vizsgálatot folytattunk, és tapasztalt harmadik felekkel dolgoztunk együtt a vizsgálat támogatására" - közölte a vállalat.

Az éttermek működését Fortuna hathatós közreműködése révén nem érintette a hackertámadás.

McDonald's étterem Busanban, Dél-KoreábanForrás: Wikipedia

A gyorséttermi cég szerint azonban a szélhámosok az alkalmazottak személyes adataihoz is hozzáfértek - bár azt nem közölte, hogy mely országokban.

A McDonald's a jövőben a vizsgálat megállapításait, valamint a biztonsági erőforrások hozzájárulását felhasználva meghatározza, hogyan lehet tovább javítani a meglévő biztonsági intézkedéseinket."Ez a legutóbbi nagyvállalat, amely az elmúlt hetekben kibertámadók célpontjává vált. Az Electronic Arts (EA) játékkiadó a minap közölte, hogy hackerek értékes információkat loptak el, köztük olyan játékok forráskódját, mint a FIFA 21.

A Colonial Pipeline vezérigazgatója a héten azt is elmondta a szenátoroknak, hogy az a döntés, hogy májusban 4,4 millió dollár (1 milliárd 270 millió forint) váltságdíjat fizetett a cég a hackereknek Bitcoinban, karrierje "legnehezebb döntése" volt. A pénz nagy részét azóta az amerikai igazságügyi minisztérium visszaszerezte.

Football news:

Pedri played his 72nd game of the season. If he enters the field in the final of the Olympics, he will beat the achievement of Bruno
Spain and Brazil will play in the final of the Olympics, Mexico and Japan-in the match for the third place
European champion Sirigu signed a contract with Genoa
Zlatan wanted to return to PSG before extending his contract with Milan
Inter can release Lukaku for 130 million euros
Kane may submit a transfer request from Tottenham in the coming days
🗿 Пике побриĞся †и запустиРмарафон невозмутимыÑ. сеĞфи. Шакира, что творится!