Hungary

A MÚOSZ a homofób törvényjavaslatról: Magyarország gyors léptekben távolodik a nyugati kulturális értékrendtől

A szervezet szerint a törvényjavaslat ráadásul összemossa a pedofíliát, a homoszexualitást és a nemváltást, miközben utóbbiak semmilyen módon nem tekinthetők bűncselekménynek.

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) hétfői közleménye szerint az alapvető tájékozódás joga sérül, ha bizonyos napszakokban a médiát törvénnyel arra kényszerítik, hogy elhallgasson valós jelenségeket, folyamatokat, mentális és biológiai különbözőségeket. "A magyar törvényhozásban most ezt akarják elérni" – írták.

Emlékeztettek: egy új törvényjavaslat összemos két dolgot, a több bűncselekménnyel is összefüggésbe hozható pedofíliát, és a homoszexualitást, illetve a nemváltást, amely semmilyen módon nem tekinthető bűncselekménynek.

A T/16365. számú törvényjavaslat részeként "A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény" és "A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény" szövegtervezetei szerint a médiában megtiltanák a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás ábrázolását műsorokban és reklámokban. Ez a MÚOSZ szerint elfogadhatatlan.

Mint ahogy az is elfogadhatatlan, hogy a bűncselekménynek számító pedofíliát és az alapvető emberi jognak számító szexuális orientációt összekapcsolják a reklám és médiatörvények módosító szövegtervezetében"

– áll a közleményben.

A MÚOSZ szerint a politika újra intézményesíti a cenzúrát azzal, ha törvénnyel tiltja a születési nemtől való eltérés említését a műsorokban.

Magyarország gyors léptekben távolodik a nyugati kulturális értékrendtől, amikor kirekeszti a nyilvánosságból azt, akinek úgy hozta a sorsa, hogy jobban érzi magát, ha nem a születési nemének megfelelő az identitása. Törvénnyel sem foszthatók meg emberek az önazonosságuktól".

Hozzátették, hogy a szervezet tiltakozik minden olyan szabályozás ellen, amely korlátozza a nyilvánosságot, sérti az alapvető emberi jogokat.

Football news:

Pedri played his 72nd game of the season. If he enters the field in the final of the Olympics, he will beat the achievement of Bruno
Spain and Brazil will play in the final of the Olympics, Mexico and Japan-in the match for the third place
European champion Sirigu signed a contract with Genoa
Zlatan wanted to return to PSG before extending his contract with Milan
Inter can release Lukaku for 130 million euros
Kane may submit a transfer request from Tottenham in the coming days
🗿 Пике побриĞся †и запустиРмарафон невозмутимыÑ. сеĞфи. Шакира, что творится!