Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

A Párbeszéd képviselője szerint Frankenstein-frakciót próbált összerakni Orbán Viktor

Varsóban volt Orbán Viktor, a szélsőjobboldali Frankenstein-frakciót próbálta összerakni - kezdte Kocsis-Cake Olivio a napirend előtti felszólalások sorát. A Párbeszéd képviselője szerint ezek rasszista, idegengyűlölő pártok. A politikus úgy látja, hogy sikerült összegyűjteni Európa leggonoszabb pártjait. Kocsis-Cake Olivio arról is beszélt, hogy magyarellenes pártok vannak köztük, és inkább olyanokkal kell együttműködni, akik építeni akarják az Európai Uniót, nem lerombolni azt.

Dömötör Csaba államtitkár szerint ez nem kormányzati hatáskört érint, de olyan politikai erők találkoztak, akik a bevándorlás helyett a családokat helyezik politikájuk középpontjába. A kormánypárti politikus ezután megemlítette többek között Karácsony Gergely hiányos nyelvtudását.

Az önök külpolitikai hagyománya, hogy igazodnak a külső elvárásokhoz

– hangsúlyozta Dömötör Csaba, arra is emlékeztetve, hogy 2004-ben magyarok ellen kampányoltak a baloldali pártok. Az államtitkár Bige Lászlót és Márki-Zay Pétert is megemlítette hozzászólásában, érzéketlennek nevezve a miniszterelnök-jelölt rezsicsökkentésre és migrációra vonatkozó szavait.