Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

A román államfő megköszönte Orbán Viktornak a Covid-betegek befogadását

Klaus Iohannis román államfő köszönetet mondott pénteken Orbán Viktornak, amiért Magyarország segíti Romániát a koronavírus-járvány okozta nehéz helyzetben – tájékoztat róla az MTI.

A román elnöki hivatal arról számol be, hogy Klaus Iohannis telefonon hívta fel a magyar miniszterelnököt, hogy megköszönje a román pácienseknek felajánlott magyar segítséget, amelyet valódi európai szolidaritási gesztusnak nevezett. 

AzIndex beszámolt róla, hogy Magyarország 50 román koronavírus-fertőzött befogadásával segít enyhíteni a román egészségügyi rendszer túlterhelésén, ami elsősorban a rendkívül alacsony oltakozási arány miatt alakult ki a szomszédos országban.

A román elnök külön elismerését fejezte ki azért, hogy a magyar hatóságok megoldották válságos állapotban lévő koronavírusos betegek gyors átszállítását és kezelését a szegedi és debreceni kórházakban.

Csütörtökön nyolc, pénteken 12 beteg érkezett magyarországi kórházakba. Az egyik, Temesvárról útnak indított, Szegedre tartó beteg csütörtökön meghalt a mentőautóban.