Hungary

A Semmelweis Egyetemen már több mint 300 ezer oltást adtak be

Már több mint háromszázezer koronavírus elleni védőoltást adtak be a Semmelweis Egyetem munkatársai, így ez az intézmény lett az egyik legnagyobb oltóközpont Magyarországon.

Az egyetem hétfői közleménye szerint Merkely Béla rektor azt mondta: az egyetem a betegellátás és a koronavírus-tesztelés mellett a védőoltások beadásában is példaértékű munkát végez, a Magyarországon beadott vakcinák több mint 5 százalékát az intézményben adták be.

Egy nővér beolt egy férfit a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagjával a Semmelweis Egyetem Külső Klinikai Tömb Ortopédiai Klinika szakrendelőjébenForrás: MTI/Bruzák Noémi

Az egyetemen valamennyi, Magyarországon engedéllyel rendelkező vakcinával oltanak, már több mint tízezer kismama kapta meg ott a vakcinát, de jelentős szerepet vállalnak a 16-18 és péntek óta a 12-15 év közöttiek oltásában is. Utóbbiak közül két nap alatt 114 fiatalt oltottak be munkatársaik.

Aki most regisztrál a koronavirus.gov.hu oldalon, majd időpontot foglal az eeszt.gov.hu felületen, az megkapja a vakcinát.

Négy oltóponton dolgoznak

Szabó Attila klinikai rektorhelyettest idézve emlékeztettek, hogy az intézményben az országban az elsők között, 2020. december 26-án kezdődött meg a koronavírus elleni védőoltások beadása.

Először a kórházak és egészségügyi ellátók munkatársai és a Nemzeti Népegészségügyi Központ engedélye szerinti Semmelweis-polgárok, azaz egészségügyi munkatársak, hallgatók, majd szociális intézmények és idősotthonok lakói és dolgozói, továbbá a családorvosok által beutalt állampolgárokat oltottak, és ott kezdődött meg a várandósok és a szoptató édesanyák, valamint a 12-15 évesek oltása is.

Az egyetem munkavállalói minden nap folyamatosan dolgoznak a négy oltóponton - a városmajori szív- és érgyógyászati klinikán, a Szent Rókus klinikai tömbben, a külső klinikai tömbben és az I. sz. gyermekgyógyászati klinikán. Volt olyan hétvége, amikor mintegy ötszázan vettek részt az oltási munkában - áll a közleményben.

Football news:

Lukaku is close to a new return to Chelsea. It looks like Inter will agree to 120 million - he still needs money
Police have arrested 11 people who insulted Rashford, Sancho and Saka after the Euro 2020 final
Luxembourg fund buys 10% of La Liga for 2.7 billion euros. What is the meaning of the transaction?
Lukaku asked Inter to accept Chelsea's offer
Messi has arrived in Catalonia. He is expected to sign a new contract with Barca this week
Man City will buy Grealish for 100 million pounds, the contract is until 2026. The documents are signed
Tuchel on Lukaku at Chelsea: Many players want to join us. I will not discuss other people's players