Hungary

A szakértő szerint a 2 éves fiú túlélte volna a balesetet, ha nem az anyja ölében ül

A baleset a Nagytétényi úton történt, még májusban, a vonatkozó szakértői vélemény viszont csak most lett nyilvános.

A Telex.hu birtokába került szakértői vélemény szerint legfeljebb nyolc napon túl gyógyuló sérülései lehettek volna, de a balesetet biztosan túlélte volna az a kétéves kisgyerek, aki életét vesztette, mikor családjával előbb egy másik autónak, majd egy betonsorompó szekrényének csapódott májusban, a Nagytétényi úti kereszteződésben.

A gyermek, bár a kocsiban volt rögzített gyermekülés, az anyja ölében ült, ez pedig nem védte meg őt az ütközéskor.

A baleset előtt a család a 6-os főúton haladt Skodájukkal, amikor oldalról beléjük csapódott egy Opel. A mentők akkori jelentése szerint az anya az ölében szoptatta a kisfiukat, mielőtt bekövetkezett a baleset. A nő vallomásában viszont azt magyarázta, hogy a gyermek vele szemben ült, a biztonsági öv pedig mindkettőjükön át volt húzva.

Az igazságügyi orvosszakértők arra következtettek, hogy „a sérülés elszenvedésekor a test nem lehetett a biztonsági gyerekülésben szabályosan rögzített helyzetben, hanem az édesanyja önmaga elé fordíthatta, például egy szoptatási helyzethez hasonló formában”.

Az Opel sofőrjének védője azt mondta a portálnak, hogy a nő „azért hajtott be a piros lámpán a kereszteződésbe, mert elnézte a lámpaképet”. A Kolozsvári utca és a 6-os főút kereszteződésében a baleset idején a lámpa főjelzése ugyanis pirosat mutatott, a kiegészítő lámpa viszont zöld volt.

A halálos baleset miatt a piroson áthajtó sofőrt és a Skodát vezető férfit is halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítja a rendőrség.

Football news:

Eriksen can go to Real Madrid, ISCO-to Inter as part of the exchange (Sky)
Beckham returned to the cover of FIFA 23 years later. For this, he will get more than paid in real PSG
Barcelona transferred a 5 million Euro bonus to Borussia for Dembele's transfer. Catalans have already paid more than 130 million
Ramos and Benzema out of Real Madrid's bid for the Champions League match with Inter
Griezmann on Messi: I admire Leo, and he knows it. We have a great relationship
Rooney on the possibility of a move to Barca in the 2010/11 season: Thinking about it. Could fit in perfectly
Hooray, in England they will let the audience into the stands again! While up to 4 thousand and not everywhere, but the clubs are happy 😊