Hungary

A szuperolcsó Dacia Sandero uralja Európát

A Renault román márkájának újdonsága olyan nagyágyúkat utasít maga mögé, mint a Golf vagy a Yaris.

Hosszú időn át egyértelműen a Volkswagen Golf uralta Európában az új személyautók eladási toplistáját, aztán pedig megérkezett a Dacia elérhető árú újdonsága, a Magyarországon 3,5 millió forinttól induló Sandero, és átvette a vezetést, sőt a jelek szerint meg is őrízte azt.

A JATO Europe adatai szerint idén augusztusban 14 961 Dacia Sanderót helyeztek forgalomba Európában, ami 8 százalékos növekedést jelent 2020 augusztusához képest.

©

A toplista második helyén található Volkswagen Golfból 13 664 darabot adtak el az elmúlt hónapban, ami éves szinten jelentős, 38 százalékos visszaesésről tesz tanúbizonyságot.

©

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 2021-es Év Autója Toyota Yaris állhat fel, a japán kisautó 18 százalékos növekedést követően 12 594 eladott példánnyal zárta a nyár utolsó hónapját.

©

A triumvirátus után a Dacia Duster, a Volkswagen T-Roc, a Fiat 500, a Volkswagen Polo, a Toyota Corolla, a Hyundai Tucson és a Ford Puma következik a sorban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

And to show what a donkey kick is in football? 50 Years ago in England they scored the best goal of the season
Sulscher on Ferguson's words about Ronaldo: We all want to see Cristiano on the pitch because of his uniqueness. But he can't play in every match
Pep on the requirement to stay on top: People judge me not by trophies, but by what will happen tomorrow
Joan Laporta: The Super League is alive, it will replace the Champions League. Juve, Real Madrid and Barcelona continue to win in the courts
Karim Benzema: Clasico remains the best match in football. It doesn't matter which players are playing
In favor of PSG, after the VAR, they awarded a penalty for playing with their hand. Perhaps Icardi had fouled before
Arsenal defender White: I don't watch football. All I want when I come home is not to think about him