Hungary

A világ eddigi legnagyobb túlterheléses támadását szenvedte el az Amazon

Igencsak megizzadhattak az Amazon Web Services szerverei és szakemberei, amikor februárban egy igen jelentős méretű DDoS, vagyis túlterheléses támadást indítottak a szolgáltatás ellen. Az esetről most adott ki tájékoztatást a cég.

Az eddig legsúlyosabb túlterheléses (DDoS) támadást szenvedte el nemrég az Amazon Web Services (AWS) – derült ki a cég által szerdán közzétett, 2020 első negyedévére vonatkozó jelentéséből. A támadás során a legnagyobb adatforgalom 2,3 Tbps volt, ami egyúttal az ilyen támadásoknál rögzített eddigi legnagyobb is – írja a ZDNet.

Legutóbb 2018 márciusában jegyezhettünk fel rekordot, akkor egy amerikai webáruházra zúdítottak a hackerek 1,7 Tbps forgalmat. Alig egy hónappal korábban a GitHub ellen indítottak hasonló akciót, az akkori csúcs viszont "csak" 1,35 Tbps volt.

Az AWS-t érintő februári támadás egy úgynevezett reflexiós támadás volt. Egy ilyen akció során a támadás forrását el tudják rejteni a hackerek. Mindez úgy lehetséges, hogy a túlterheléshez egy harmadik fél sebezhető szerverét használják fel, hogy azon keresztül nagy mennyiségű adattal bombázzák az áldozat IP-címét – részletezi a CloudFlare. Az első ilyen megoldást 2016-ban regisztrálták, az utolsót viszont valószínűleg nem most.

A felhőszolgáltatást ért támadást a kibertámadások ellen fejlesztett AWS Shield tompította. Az Amazon azt nem árulta el, hogy a Web Services mely részét támadták meg, és azt sem, mi lehetett a hackerek célja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

After football, Buffon will return to school. He once faced prison for a false diploma
Ronaldo scored the first goal for Juventus from a free kick. There were 43 attempts
Ronaldo is the first in 59 years to score 25 goals for Juventus in Serie A in a single season
Sulscher on 5:2 with Bournemouth: I am happy with the energy of Manchester United and the goals scored. It was a match for the fans
Rashford on 5-2 with Bournemouth: it's Important to push on until the end of the season. Exciting time
⛔ This is the first League of Armenia was stopped because of dogovornjakah. Banned 5 clubs and 58 people (45-for life)
Greenwood scored 15 goals in a season and became the youngest Manchester United player with such a result in 37 years