Hungary

A vitaminok az egészséges immunrendszer támogatói (x)

Az immunrendszer, mint az emberi szervezet fő védelmi szerve, ahhoz, hogy védőpajzs szerepét elláthassa, folyamatosan erősítésre szorul. Ennek több módja lehetséges: a megfelelő táplálkozás, rendszeres mozgás a friss levegőn, pozitív életszemlélet.

Szerencsés esetben kiegyensúlyozott étrenddel a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek bevitele megtörténik. Adódhatnak betegségből vagy stresszes élethelyzetből adódóan, amikor szükség van ezek pótlására. Nézzük a legfontosabb vitaminokat, amik ilyenkor segíthetnek. 

Tavaszi fáradtság legyőzése multivitaminokkal

A multivitaminok több alapvető, a szervezet működéséhez szükséges vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak. 

A JutaVit felnőttek számára javasolt multivitaminja egy komplex étrend-kiegészítő termék, mely a fentieken túl koenzim Q10-et, kolint és inozitolt is tartalmaz. Az alap összetevők, mint a C-, B6-, B12- és E-vitamin biztosítja a sejtek számára a kedvezőtlen külső hatások elleni védelmet. 

A kalciummal a csontozat erősíthető, a D-vitamin a kalcium és a foszfor felszívódását segíti. A folsav és a vas a vérképzést támogatja, és túlzott fáradékonyság esetén is szükség lehet a vas pótlására. Fontos odafigyelni a szervezet részéről érkező tünetekre, amelyek mindig árulkodnak a szervezet vitamintartalékainak hiányos állapotáról. 

D3-vitamin és a Nap összefüggései

D-vitamin többféle módon pótolható, a D2 főképp növényi, míg a D3 állati eredetű nyomelem formájában kerülhet a táplálkozással a szervezetbe. Azok, akik természetes módon szeretnék biztosítani a D-vitamint, étkezésük során fogyasszanak minél több tengeri halat, tojást, tejet és májat. Étrend-kiegészítő formában felnőttek számára napi 4000 NE mennyiségben ajánlott a D-vitamin pótlása.

A D3-vitamin a napfény UV-B sugarain keresztül is képződik a bőrünkben, emiatt tanácsos mindennap valamennyi időt a szabadban tartózkodni. Odafigyelve természetesen a káros sugárzási időszakokra, amikor kerülni kell a tűző napfényt. Emiatt főképp a reggeli és a késő délutáni órákra érdemes időzíteni a kint tartózkodást.

Magnéziummal az idegrendszer szolgálatában

A magnézium az idegrendszer és az izmok egészséges állapotának fenntartásához szükséges. Ez a szerves anyag támogatja a megfelelő anyagcsere-folyamatokat és a vérnyomás szabályozását is. 

Sok betegség előidézője a pszichikai nyomás és a rendszeres stressz. A magnézium a B6-vitaminnal együtt a stresszoldásban és az idegrendszer harmonikus működésében nyújt segítséget. A JutaVit szerves magnéziuma a könnyen felszívódó magnézium-citrátnak köszönhetően kiválóan hasznosuló ásványi anyag. Ezzel nagyban támogatva az egészséges idegrendszert, amelyre az immunrendszer megfelelő működéséhez is nagy szükség van. 

Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude