Hungary

A Wall Streeten is erős ünnepi szezonra számítanak

Újabb jelentősebb emelkedés jöhet az amerikai részvénypiacon, ahogy megkezdődik az idei karácsonyi szezon. Egy híresen optimista szakértő szerint idén 10 százalékos növekedés várható az év utolsó heteiben.

Az év végére az amerikai S&P 500 részvényindex elérheti a 4000 pontos álomhatárt. Ez nagyjából 10 százalékos növekedést jelentene a pénteki záróárhoz képest, és mindösszesen 83 százalékos izmosodás volna a március 23-án elért idei mélyponthoz viszonyítva – mondta a CNBC-nek Jeff Saut, a Capital Wealth Planning elemzője.

A piaci stratéga szerint ugyanis a vállalati eredmények kedvezőbbek lesznek a többség által vártnál, ami komoly felhajtóerőt jelenthet a részvényárfolyamokban is. Mindazonáltal Saut kiemelte, noha az S&P 500 és a Dow Jones részvényindexek is mindenkori csúcsra futottak, ez a bikapiac történelmi szempontból is különlegesnek számít.

Az S&P500 részvényindex idei alakulásaForrás: Investing.com

A legtöbb egyéni befektető ugyanis továbbra is nagyon fél egy esetleges összeomlástól, így sokan inkább készpénzben tartják a tőkéjüket, és kivárásra játszanak – tette hozzá a stratéga.
Saut szerint az S&P 500 index mostani mozgása, történelmi összevetésben, az 1982 és 2000 közti bikapiacra emlékeztet a leginkább, mely időszak magában foglalta az 1987-es összeomlást is.

Az elemző úgy látja, a geopolitikai kockázatok mellett egyértelműen a koronavírus-járvány jelenti a legnagyobb veszélyt a jelenlegi bikapiacra. Saut azonban hangsúlyozta, noha sokan szkeptikusak, a következő évek még további felívelést hozhatnak az amerikai részvénypiacon.

Football news:

Nicolo Barella: We proved that we are stronger than Milan
Go do your voodoo shit, you little ass. Ibrahimovic-Lukaku during the Cup match
Pioli on the defeat by Inter: The only difference was the relegation. There could be any result in equal teams
UEFA has no plans to abandon the Euro in 12 cities. Other options are undesirable
Eriksen scored for Inter for the first time in almost six months - Milan in the Cup in the 97th minute from a free kick
The Premier League has changed its approach to determining offside after Man City's Aston Villa goal. Now in this situation will be fixed out of the game
Zlatan and Lukaku had a conflict in the Italian Cup match