Hungary

Akinek kertes háza van, erre érdemes figyelnie

Az FKF Nonprofit Zrt. ismét megkezdte Budapest tizenkilenc zöldövezetes kerületében a zöldhulladék begyűjtését, az "FKF logós" zsákokat hetente egyszer, meghatározott napon szállítja el a társaság - írja az MTI.

A társaság honlapján megtekinthető a kerületek és városrészek könnyen áttekinthető térképes listája, ahol a szolgáltatás igénybe vehető, és az elszállítás napja, valamint egyéb hasznos információk is megtalálhatók. A lista itt érhető el.

A zöldhulladékos zsákok megvásárolhatók az FKF Ecseri úti és a Fő utcai ügyfélszolgálati irodáiban, valamint a lakossági hulladékudvarokban, illetve az értékesítő partnereiknél, például bizonyos benzinkutakon.

Az FKF a zöldhulladékos tájékoztatójában a következőkre hívja fel a figyelmet:

  • A zöldhulladékot (lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) bezsákolva kell kitenni az adott ingatlan elé, az elszállítás napján legkésőbb reggel 5 óráig.
  • Kizárólag az FKF Nonprofit Zrt. logójával ellátott "KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK" feliratú, lebomló hulladékgyűjtő zsákokat szállítják el, egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladékot nem.
  • A zsákokon kívül elszállítják a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb ágakat nem viszik el.
  • A lebomló zsákok szavatossági ideje - anyagukból adódóan - rövidebb, ezért érdemes azokat mielőbb felhasználni.
  • A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága. Ügyelni kell arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön. Amennyiben az FKF munkatársai a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.
  • A zöldhulladékot az elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig* helyezze ki az ingatlan elé

Football news:

Norwich relegated to the Premier League
Yaya Toure wrote a letter of apology to Pep. In 2018, a player accused Guardiola of racism
Real Madrid players will refuse bonuses for winning the Champions League or La Liga. The club will save 30 million euros
Zinedine Zidane: I was lucky to coach Real Madrid. But I'm not a terrible coach, although not the best
Sweden has opened stadiums for fans, but so far only 8 (!) people can attend matches. Although in other places go to 5 thousand
Ronaldo will miss the match with Atalanta due to a muscle injury
Arsenal, Lazio and Wolverhampton are Interested in Yaremchuk. Gent wants 15-20 million euros for their top scorer