Hungary

Átalakítják a Margit körutat is

Az önkormányzat megpályáztatja a tulajdonában álló, kihasználatlan körúti ingatlanokat.

A II. kerületi önkormányzat kidolgozta a Margit-negyed koncepciót – jelentette be a Facebookon Őrsi Gergely polgármester. „Építészek, kulturális és művészeti szakértők, a helyi kreatív szakma, civilek és a kerületi vállalkozók közreműködésével szeretnénk elérni, hogy a Margit negyed bevonzza az innovatív kis – és középvállalkozásokat, valamint a minőségi szolgáltatói és vendéglátó ipart” – írta Őrsi.

Az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat pályázati úton teszik elérhetővé kulturális és civil szereplők számára, a folyamatot egy szakmai tanácsadói testületet is segíti. Minden olyan jelentkezőt várnak, akik elképzeléseikkel hozzá tudnak járulni a folyamathoz, ezért már november elejétől fogadják a megkereséseket.

„Bízunk benne, hogy egy hosszútávon fenntartható és önállóan fejlődő kulturális, civil és vállalkozói közösség jöhet létre a Margit-negyed keretein belül, és a környék újra Buda büszkesége lehet” – zárta közleményét a polgármester.

A Margit körút pesti oldalán tavasz óta komoly átalakulások zajlanak, kerékpársávokat alakítottak ki, majd alakítottak át – mindkét lépés kormányzati kritikát és vitát váltott ki. A fővárosi önkormányzat a Nagykörút teljes újragondolásán és átalakításán dolgozik.

Megy és marad is a nagykörúti kerékpársáv

Karácsony Gergely főpolgármester kompromisszumos javaslatot tett a nagykörúti kerékpársávok megmaradására. Az biztos, hogy szeptember 1-jével még nem változik semmi.

Football news:

Inter want to sign Giroud in January
ISCO agent: he wants to try to play in another League
Roberto De Derbi is the new Serie A coaching star. His Sassuolo is the best control team in Italy, but it lacks improvisation
Wayne Rooney: Chelsea and Mourinho wanted to sign me, there were also Real Madrid and Barcelona
Eriksen can go to Real Madrid, ISCO-to Inter as part of the exchange (Sky)
Beckham returned to the cover of FIFA 23 years later. For this, he will get more than paid in real PSG
Barcelona transferred a 5 million Euro bonus to Borussia for Dembele's transfer. Catalans have already paid more than 130 million