Hungary

Augusztus elsején folytatódik az NHL szezonja

Augusztus elsején, Edmontonban és Torontóban folytatódik az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL), miután a játékosszakszervezet (NHLPA) igazgatótanácsa után a liga vezetősége és a játékosok többsége is elfogadta a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezon folytatásának feltételeit. Emellett azt is bejelentették, hogy négy évvel meghosszabbították a kollektív szerződést, a liga pedig közölte, hogy a 2018-as phjongcshangi kihagyás után nem gördítenek akadályt a játékosok 2022-es és 2026-os olimpiai szereplése elé – írja az MTI.

Az idényt március 12-én függesztették fel a vírus terjedése miatt. Később az a döntés született, hogy az alapszakaszt már nem fejezik be, ám a rájátszás nem a megszokott 16 csapatos lesz, hanem 24 együttessel kezdődik, zárt kapuk mögött, két helyszínen. A tervek szerint a 24 állva maradt csapat hétfőn vonul edzőtáborba, majd július 26-án utazik abba a kanadai városba, ahol a rájátszásban szerepel: a keletiek Torontóba, a nyugatiak pedig Edmontonba. Az a játékos, aki tartva a fertőzéstől nem akar játszani a rájátszásban, ezt minden következmény nélkül megteheti, de ha aláírja a folytatásra vonatkozó szerződést, akkor már nem léphet vissza.

Egy-egy klub delegációja nem lehet nagyobb 52 tagúnál, két nappal az edzőtábor kezdete előtt pedig minden érintettet tesztelnek a vírusra, majd ezt naponta megismétlik. A 16 egyesületet érintő playoff előtt egy selejtező kört rendeznek, abban a két konferencia négy-négy legjobb csapata még nem lesz érdekelt. Ennek a fordulónak a párharcai még csak az egyik fél harmadik sikeréig tartanak, utána viszont visszatérnek a szokásos négy győzelemig tartó párharcok.

Az NHL így szinte egyszerre indul majd újra a járvány miatt szintén félbeszakított NBA-vel, ott a tervek szerint július 30-án folytatódhat majd a szezon, de jelenleg a floridai helyzet alapján egyáltalán nem biztos, hogy minden zökkenőmentesen fog majd menni a kosárligában. A járvány a baseball-liga indulását is elsodorta, ott azonban egy fokkal még rosszabb a helyzet, egy több százmillió dolláros pénzosztáson menő vita ugyanis a jelek szerint nagyobb veszélyt jelent a szezonra nézve, mint egy globális járvány.

Football news:

Abidal may be dismissed from Barca after Setien. He supports the coach even after 2:8 from Bayern
The city has finally raised a star of its own. Pep calls foden the main talent of his life and is looking for an optimal position for Him
Emre belezoglu finished his career at the age of 39
Barcelona has spent almost a billion euros on transfers over 5 years. That's who the money went to
Andreas Pereira is ready to leave Manchester United. The midfielder is Interested in Benfica, Spanish and Italian clubs
Barca presidential candidate Font about 2:8 from Bavaria: Humiliation. No need to prolong the agony, Bartomeu-resign
Frankie de Jong: Barca have a lot of problems, the match with Bayern showed that. A lot of things need to change