Hungary

Autós szentmisét tart a Fejér megyei plébános

Kreatív módon tart szentmisét a híveknek Mihályi Miklós, előszállási plébános, írja a Blikk. A járvány miatt a hagyományos, templomban tartott nyilvános misék március közepe óta szünetelnek, a hívek sok helyen ehelyett online misékbe kapcsolódhattak be az otthonaikból.

Mihályi Miklós atya ezt nem akarta annyiban hagyni, így előbb azt találta ki, hogy az a kis Fejér megyei falu plébániájának ablakából tartja meg a misét, de ez sajnos nem jött össze, csak hárman mentek el.

Ekkor jött a mentőötlet: autós szentmise!

A templom elég leparkoltak az autók, kiszállni tilos volt, és csak egy ablak, a templomhoz közelebbi lehetett lehúzva. Az autósmise akkora sikert aratott, hogy legutóbb már a környező településekről és Budapestről is érkeztek hívek.

Szintén autósmisét tartottak húsvétkor a németországi Düsseldorfban,  hogy a híveknek ne kelljen lemondaniuk az istentiszteletről a járvány idején sem.

Football news:

Scotland coach Clarke: There were a lot of good moments during the group stage, but no points scored
England are the most boring group winners in history. Two goals were enough! And at the World Cup, the Italians once became the first even with one
Dalic - to the fans after reaching the Euro playoffs: You are our strength, and we will be your pride
Modric became the youngest and oldest goalscorer in Croatia at the Euro
Czech Republic coach Shilgava: We came out of the group and fought with England for the first place. We got what we wanted
Gareth Southgate: England wanted to win the group and continue to play at Wembley-and it succeeded
Luka Modric: When Croatia plays like this, we are dangerous for everyone