Hungary

Autós szentmisét tart a Fejér megyei plébános

Kreatív módon tart szentmisét a híveknek Mihályi Miklós, előszállási plébános, írja a Blikk. A járvány miatt a hagyományos, templomban tartott nyilvános misék március közepe óta szünetelnek, a hívek sok helyen ehelyett online misékbe kapcsolódhattak be az otthonaikból.

Mihályi Miklós atya ezt nem akarta annyiban hagyni, így előbb azt találta ki, hogy az a kis Fejér megyei falu plébániájának ablakából tartja meg a misét, de ez sajnos nem jött össze, csak hárman mentek el.

Ekkor jött a mentőötlet: autós szentmise!

A templom elég leparkoltak az autók, kiszállni tilos volt, és csak egy ablak, a templomhoz közelebbi lehetett lehúzva. Az autósmise akkora sikert aratott, hogy legutóbb már a környező településekről és Budapestről is érkeztek hívek.

Szintén autósmisét tartottak húsvétkor a németországi Düsseldorfban,  hogy a híveknek ne kelljen lemondaniuk az istentiszteletről a járvány idején sem.

Football news:

Barcelona denied organizing attacks on its players in social networks
Rangnick will combine work of the head coach and technical Director in Milan
Veron-Messi: If you want to come to Estudiantes, the ten is yours!
World champion-1970 Tostao: Only a hybrid of Ronaldo and Messi can be compared to Pele
Diego Simeone: real get more penalties because of VAR, because they attack more
Wolves again among the top (above Arsenal and Tottenham): include superpowers in the second half, do not carry iron and recover using NASA technology
Nemanja MATIC: There is a great camaraderie at Manchester United. It will be an honor to achieve a lot with this team