Hungary

Az eddig titkolt szakértői jelentés szerint 18 sorozathibát találtak a Tarlós idején beszerzett, felújított M3-as metrókocsiknál

Alkalmatlan anyagok használata, elavult felfüggesztési rendszer, visszatérő rozsdásodás, tucatnál is több sorozatos meghibásodás, ügyetlenül megvalósított, ideiglenesnek szánt megoldások, orosz szabványok, gondatlan kivitelezés

- olvasható a Népszava által megszerzett, eddig titkolt szakértői jelentésben.

A lap cikke szerint Karácsony Gergely főpolgármester még január elején rendelte el az M3-as vonalon futó orosz metrókocsik beszerzésének átfogó vizsgálatát, amit a BM Viking Zrt. végezte el, és noha hiába áll rendelkezésre a vizsgálat eredménye már három hónapja, a a BKV felügyelő bizottsága egyelőre nem tárgyalta.

A dokumentumból kiderült, tizennyolc sorozathibát találtak a Tarlós István főpolgármestersége alatt beszerzett M3-as metrókocsiknál.

A jelentés szerint a legsúlyosabb problémák a rozsdásodás, az ülések balesetveszélyes törése, valamint a gyatra hegesztés.

A vizsgálat megállapításai között szerepel többek között, hogy a felújított metrószerelvények felfüggesztési rendszere elavult, visszatérő probléma a rozsdásodás. Az első három szerelvény padlólemezei három év alatt teljesen átlyukadtak, de a rozsda már elérte az oldallemezeket, a tartóoszlopokat, és megjelent a tetőn is. Szakértők szerint ráadásul a később gyártott kocsikon is megindul majd a korrózió. 

A rozsdásodás egyik oka, hogy

az ajtóküszöbnél nincs vízelvezetés, így csak befelé tud folyni a tisztításhoz használt víz és az eső.

Az orosz gyártók ezt úgy akarták megoldani, hogy lyukakat fúrtak a küszöbbe, csakhogy így sok esetben egyenesen a tartószerkezetbe folyik a víz.

A műszaki hibák egy részét azt okozta, hogy valójában nem a régi kocsivázakat újították fel, hanem újakat gyártottak, amibe olyan berendezéseket szereltek fel, amik nem illettek ehhez a típusú kocsiszekrényhez.

A vizsgálatból kiderült az is, hogy át kell vizsgálni a varratokat a teljes flottánál. Sok helyen kimaradtak a tűzgátak, és a kábelkorbácsokat sokszor csak gyorskötözőkkel rögzítették, továbbá a padlószerkezetben használt anyagok sem felelnek meg a magyar szabványoknak.

A meghibásodás aránya a flottában már most 15 százalékos.

Fontos kiemelni, hogy ez azért rendkívül problémás, mert a normál működéshez legalább a kocsik 84 százalékára van szükség.

A jelentés egyik legsúlyosabb megállapítása szerint a rossz megoldások miatt a kocsik élettartamának végére akár 36 százalékkal is növekedhet az üzemeltetési költség. Az orosz gyártó, a Metrowagonmash (MWM) által 30 évre felemelt élettartam a szakértők szerint

csak akkor teljesíthető, ha a gyártási anomáliák kezeléséhez haladéktalanul nekikezdenek és a javítás megfelelő színvonalon zajlik le.

Football news:

Juventus have signed midfielder Marcel Ake. Contract - until 2025
Thomas Tuchel: When you go to Chelsea, you sign up for trophies. I am not afraid of this
Tuchel on Chelsea: With all due respect to Lampard, I couldn't help but jump at the chance
Arteta on the comparison of the Youngster and Messi: It is a losing battle, but Martin has the qualities Arsenal need
Johnson on Tuchel: The coach at Chelsea is the hottest place in world football. He could be sacked in six months
Ramos will not play with Levante due to injury, most likely. Today, he did not train with Real Madrid
When Griezmann passes to Messi, it's beautiful. Barcelona after 2:1 with Rayo