Hungary

Az egész országban aszályhelyzet van

Aszályhelyzetet hirdetett az agrárminiszter a 2020. kárenyhítési évre az ország egész területére.

Az adott kárenyhítési évben - egyéb támogatási feltétel fennállása esetén - csak abban az esetben és azon területekre fizethető aszálykárok után kárenyhítő juttatás, ha adott területtel kapcsolatban az aszályhelyzetről a miniszter legkésőbb a tárgyév október 31-ig közleményt ad ki - írja az MTI.

Magyarországon a 2020. kárenyhítési évben az ország egész területén aszályhelyzet volt.

Így - ha a termelőknek legkésőbb szeptember 30-ig bejelentett és igazolt aszálykáruk van, valamint egyéb jogosultsági feltétel is fennáll, akkor - az érintettek az ország teljes területén részesülhetnek kárenyhítő juttatásban.

A met.hu szerint a nyáron 31%-kal több eső esett, mint a sokévi átlag. Az utóbbi 30 napban az ország nagy részén 100 mm-nél több eső esett az időkép szerint. Hatalmas árvizek voltak az Ipolyon, a Sajón és a Hernádon. Az Alföldön több száz hettárt belvíz borít. Hol itt az aszály? Még mennyi eső kellene?

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Football news:

Hazard will miss about 3 weeks due to injury
Bude-Glimt-a unique champion: drags the Russian goalkeeper, responsible for the psychology of a former military pilot, Holand watches all the matches
Juventus can exchange Dybala for Icardi at PSG next summer
Joan Laporta: Inter offered 250 million euros for Messi in 2006, but I said no
Mikel Arteta: On the day I decided to become a coach, I already knew that one day I would be sacked
The German national team is drowning in problems. Rejecting Muller, Hummels and Boateng may cost Lev his job
Meshcheryakov on new cases of covid in Loco: Never heard of it