Hungary

Az EU is lélegeztetőgépeket küld Csehországba

Csehország lélegeztetőgépeket kap a rescEU közös európai egészségügyi készletből és az uniós polgári védelmi mechanizmuson keresztül - tudatta az Európai Bizottság.

Csehország segítséget kért az EU-tól amelyre válaszul október 22-én útnak indították az országba az első - 30 lélegeztetőgépből álló -segélyszállítmányt - közölte az Európai Bizottság. A lélegeztetőgépek a közös európai rescEU egészségügyi tartalékkészletből származnak, amelyet azért hozott létre az EU idén tavasszal, hogy segítséget nyújtson a koronavírus-világjárvány által sújtott országoknak.

Ausztria és Hollandia is felajánlotta, hogy segítséget nyújt Csehországnak az uniós polgári védelmi mechanizmuson keresztül. Ausztria 15, Hollandia pedig 105 lélegeztetőgépet küld az országba, így a rescEU készletből biztosított 30 lélegeztetőgéppel együtt Csehország - kérésének megfelelően - összesen 150 lélegeztetőgéphez jut majd. Ausztria ezenfelül 30 nagy áramlású oxigénterápiás készüléket is felajánlott.

Ursula von der Leyen elnök magyar nyelvű Twitter-üzenetében üdvözölte, hogy Magyarország további 150 lélegeztetőgépet ajánlott fel Csehország számára.

Football news:

Lampard on 3-1 with Leeds: I'm absolutely thrilled. On another day we could have scored 5-6
Koeman on 1:2 with Cadiz: the Mood was not too good. Lost because of an error
Mbappe scored his 100th goal for PSG and shares 4th place in the club's goalscoring list
As a child, Monday played with stockings with straw or cans of stew. And he told my mother that he goes to tennis
Negredo scored for Barcelona after a mistake by Langle. Clement could not take the ball after an out, Ter Stegen did not have time to knock out
Kick It Out about whistling to players who took a knee in the championship: Applaud for ignoring hate speech
Flick about 3:3 with Leipzig: Crazy game. It is important that Bayern did not lose