Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Az evangélikus egyház szerint Dobrev Klára hazudott az egyházi iskolák finanszírozásáról

Valótlanságot állított az egyházi iskolák finanszírozásáról Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje – áll a Magyarországi Evangélikus Egyház elnöksége által kiadott közleményben.

Amint a Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő által aláírt közlemény fogalmaz, a Magyarországi Evangélikus Egyház közösségi elkötelezettsége miatt üdvözli a közéletet frissítő vitákat, így az előválasztás folyamatát is, azt azonban elengedhetetlennek tartják, hogy az egyházi iskolákról is hiteles információkhoz jussanak a polgárok, amelyeket az egyházi társadalmi szolgálat évszázados hagyományú intézményeiként jellemeztek.

Sajnos az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita minapi alkalmán Dobrev Klára újfent megismételte azt a félrevezető állítást, miszerint az egyházi iskolák támogatása többszöröse volna az állami iskolákénak. Ez nem felel meg a valóságnak, csak az egyházak elleni hangulatkeltésre alkalmas, és sérti mindazon diákokat, akik egyházi iskolába járnak, és azokat a szülőket is, akik egyházi iskolába íratták, vagy a jövőben íratni akarják gyermekeiket.

Szakértői állásfoglalásokra hivatkozva hozzátették, hogy az egyházi iskolák finanszírozásának rendszere nem preferálja az egyházi fenntartókat, sem az egyházi intézményekben tanuló gyerekeket. 

Bármikor készen állunk a fentiek nyilvános, szakértői szintű megvitatására

 – szögezi le a közlemény.