Hungary

Az idősszervezet szerint az ingyenes maszk hasznosabb lenne, mint a vásárlási idősáv

Az egyelőre nem tudni, hogy hány idős használja ki a számukra fenntartott két órát a boltokban.

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Az ingyenes védőmaszk hasznosabb segítség lenne a kisnyugdíjasoknak, mint a vásárlási idősáv - ezt a Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége mondta az RTL Híradónak. A szervezet elnöke elmondta, hogy ismer olyan nyugdíjast, aki egy egyszerhasználatos maszkot hónapokig hord, mert nincs rá pénze.

Azt is kifogásolták, hogy a kormány nem kérdez meg minden érintettet, mielőtt döntene.

Orbán Viktor két napja jelentette be, hogy a boltokban újra vásárlási idősávot vezetnek be, a 65 éven felettiek bármikor mehetnek boltba, 65 évnél fiatalabbakat viszont napi két órában nem engedhetnek be oda.

A Kereskedelmi Szövetség szerint az üzletek figyelik a forgalomváltozást, de arról nem tudnak adatot gyűjteni, hogy az idősek hány százaléka vásárol az idősávon kívüli órákban.

Football news:

Barcelona wants to give Umtiti on loan
Bernardo Silva: Man City have been playing well lately. We are good in all the lines
Real Madrid players were surprised by Zidane's soft speech at the first training session after the relegation from the Cup
Leicester have joined the fight for Eriksen
Real Madrid can invite Gallardo from River Plate instead of Zidane (ESPN Argentina)
Mandzukic on Milan's Victory in Serie A was a major achievement. We need to achieve this on the pitch, not in words
Wayne Rooney: Manchester United will win the Premier League. Pogba will have to play a significant role in this