Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Az ígéret szép szó, a járvány meg egyre durvább

IMG 7653

Mindenit oltásra buzdít a miniszterelnök, vakcina van, választani is lehet, és még csak most érünk fel a negyedik hullám tetejére. Mindeközben dúl a kampány is, jövőre választások lesznek, de igazból még el sem kezdődött az igazi korteshadjárat.

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke az ígérte az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek, hogy ne féljen, nem fogja megpuccsolni. Hódmezővásárhely polgármestere ezt az Indexnek adott interjújában mondta, és alighanem elemzésre érdemes gesztus ez, mert a politikában leginkább a gesztusok az értékesek, az ígértek többnyire politikaiak.

Interjúkban ezúttal bővelkedett a napunk. Juan Pablo Escobar, a hírhedt kolumbiai drogbáró fia olyan interjút adott az Indexnek, pontosabban olyan dolgokról beszélt a múltjából, gyerekkorából, hogy az csakis felnőtteknek való. Illetve felnőtteknek sem, de az élet gyakran minden fantáziánál kegyetlenebb, és mindig akad olyan, aki el is tudja mesélni ezt. 

Böhm György rendező és dramaturg pedig arról mesélt, hogy egyszer kitalált egy musicalt, Puskás Öcsiről szólt, el is mondta másoknak, mit tervez, de azoknak nem kellett. Aztán az illetők előálltak egy zenés darabbal, ami Puskás Öcsiről szól. Böhm György azt mondja, ez csak a véletlen műve. Mert ilyen is van. 

Vass Levente, a román egészségügyi minisztérium államtitkára pedig arról beszél, hogy Romániában december első napjaira lecsengett a koronavírus negyedik hulláma, de úgy, hogy a román lakosság átoltottsága alig negyvenszázalékos a hetvenszázalékos magyar adattal szemben, és a járvány nem is olyan régen még iszonyatos erővel tombolt.

A Díványban arról is olvasni lehet, hogy Észak-Koreában egészen más fogalma van a szónak: gasztronómia. Az ázsiai országban ugyanis egyáltalán nem evidens, hogy bárki beülhet akár egy olcsóbb étterembe, az pedig, hogy valaki mit ehet, a legtöbbször attól függ, ahová született.

A Femina arról ír, hogy egy kínai faluban minden nőnek méteres hosszú a haja, mert úgy tartják, hogy ezzel az életük is hosszú lesz.