Hungary

Az indiai variáns ellen is véd az AstraZeneca-oltás

Hatékonynak bizonyult az AstraZeneca koroinaavírus elleni oltóanyaga, a Vaxzevria az indiai variáns ellen.

A Public Health England (PHE) elemzése szerint az AstraZeneca vakcina magas szintű védelmet biztosít a koronavírus indiai (delta) variánsa ellen.

Az adatok szerint a vakcina 92%-os hatékonysággal bír a kórházi kezelések csökkentésében.

Az enyhe tünetekkel járó fertőzések csökkentésében a vakcina kicsit rosszabbul teljesített: itt csak 64%-os eredményt ért el az indiai variánssal szemben.

„Mindez megerősíti, hogy az AstraZeneca vakcina továbbra is nagyon fontos tényező világszerte, mivel továbbra is túlnyomó részben ezt használják az indiai oltási programban és a COVAX együttműködésben” – mondta ezzel kapcsolatban Mene Pangalos, az AstraZeneca kutatásokért felelős elnökhelyettese.

Az elemzésbe 14.019 delta variáns által Angliában okozott, sürgősségi ellátást igénylő esetet vontak be április 12. és június 4. között (közülük 166-an kerültek kórházba). Fontos megjegyezni, hogy a rövid utánkövetési idő miatt a delta variánssal szemben mutatott hatékonysági adatok javarészt egy beadott dózisra vonatkoznak.

Football news:

Juventus does not want to extend the contract with Ronaldo because of the high salary. But this summer he will not leave
Khramtsov's gold is heroism: he fought at the Games with a broken arm. Victory of Maxim-in memory of mom
Kepa on the conflict with Sarri in the League Cup final: This is a huge misunderstanding. I didn't have an injury, I just wanted to buy time and help the team
Manchester United has agreed the transfer of Varane with Real Madrid for 41 million pounds, including bonuses
Newcastle want to sign Tuanzebe. Defender will leave Manchester United due to Varane's transfer
Former Juventus player Giovinco is close to moving to PAOK
Kepa pro Premier League: The hardest league for goalkeepers. But I quickly adapted