A felhívás az M0 autóút északi szektorának a 11-es számú főút és a 10-es számú főút közötti szakaszának tervezésére szólt. A feladat a kiviteli- és tender tervdokumentációjának elkészítésére - a meglévő engedélyek szükség szerinti módosításával - és a további engedélyek beszerzésére szólt. A nyílt tender eredménytelenségét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az M0 szóban forgó szakaszának a hossza egybefüggően 8 kilométer. Az új nyomvonalon vezetett út 2x2 sávos és leállósávos osztott pályás lenne. A 8 kilométerből egy 2 kilométeres és egy 3,2 kilométeres szakasz alagútban futna. A tervezési szakasz végén az M0 a távlati M10 Budapest-Kesztölc szakasz Üröm-Solymár között tervezett szakaszához csatlakozik külön szintben, mely körülbelül 4 kilométer hosszú, 2x1 forgalmi sávos út lesz.

A felhívásra egyedül az UNITEF'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. tett ajánlatot, de az érvénytelen lett. A NIF a közbeszerzési törvénynek arra a passzusára hivatkozik, amely szerint az ajánlatkérő érvénytelennek nyilváníthatja az ajánlatot, amennyiben az ajánlattevő nem felel meg a szerződés teljesítéséhez szükséges alkalmassági követelményeknek, vagy nem igazolta megfelelően a követelményeknek való megfelelést.