Hungary

Az újbudai Nyéki Imre Uszodát is bezárhatják a koronavírus miatt

Ott készülnek az OSC vízilabdásai, akik szombaton tértek haza Olaszországból. A kerület vezetése a kormányhivataltól kért iránymutatást, ahonnan az újbudai alpolgármester szerint csütörtökre ígértek hivatalos választ.

Korábban ismeretlen koronavírus miatt tört ki járvány Kína hatodik legnépesebb városában, a 10 millió fős Vuhanban. Az azóta a világ mind több országában felbukkanó, tüdőgyulladással járó megbetegedés néhány hét alatt kétezernél is több halálos áldozatot szedett, tízezrek fertőződtek meg. A koronavírus terjedésével és leküzdésével kapcsolatos fejleményeket cikksorozatunkban követheti.

Elhalasztják az A-Híd OSC Újbuda és a BVSC-Zugló férfi vízilabda-csapatának bajnoki mérkőzését. A két együttes technikai okokra hivatkozott a döntés közlésekor, ám a háttérben nyilván az áll, hogy az OSC a múlt pénteken Észak-Olaszországban, a koronavírus-járvány európai gócpontjában, Veronában játszott Bajnokok Ligája-meccset a Pro Reccóval.

Ennek nyomán érdeklődtünk arról az újbudai önkormányzatnál, hogy mi a helyzet az OSC ottonául szolgáló Nyéki Imre Uszodával.

Bakai-Nagy Zita alpolgármester kérdésünkre azt mondta, tájékoztatták az illetékes kormányhivatalt arról, hogy a csapat Olaszországban járt, és állásfoglalást kértek arról, mi legyen az uszodával.

A hivatal telefonon azt közölték, csütörtök reggel jelentkeznek a hivatalos válasszal.

Bakai-Nagy azt is elmondta, hogy várhatóan lezárják majd az uszodát, ám erről még nem született döntés. A kerület polgármestere, László Imre egész nap a Fővárosi Közgyűlésben volt, ahol elfogadták Budapest költségvetését, a kerületi operatív törzs, amely a további lépésekről határoz, majd csak este tud összeülni.

Lászlót mi is kerestük az ügyben szerdán kora délután, ám egyelőre nem tudtuk neki feltenni a kérdéseinket. A kormányhivataltól is válaszokat várunk.

Nem az OSC és a BVSC-Zugló meccse az egyetlen elhalasztott találkozó a fordulóban: később rendezik meg az Eger és a Honvéd mérkőzését is. Az egriek is jártak Észak-Olaszországban, Bresciában játszottak Európa Kupa-elődöntőt.

Azokon az egri játékosokon és csapattagokon, akik részt vettek az olaszországi túrán, a klub tájékoztatása szerint később elvégezték a Nemzeti Népegészségügyi Központ által szükségesnek tartott vizsgálatokat, amelyek eredményei szerint a játékosok „nem jelentenek fertőzési kockázatot”. Azokat az uszodákat, amelyeket az egri csapat használ, szerda reggel biztonsági okokból mégis bezáratta a város polgármestere, Mirkóczki Ádám.