Hungary

Befalazott páncélszekrények és csőre töltött fegyverek – így razziáztak Tóth Csabáéknál

Közel egymilliárd forintnyi adót csaltak el a NAV szerint.

Csaknem egymilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek egy formálisan őrzés-védelemmel foglalkozó bűnszervezet, mely tagjait a közelmúltban fogták el – számol be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Facebook-oldalán. A bűnbandától luxusautókat, ingatlanokat, jelentős bankszámlavagyont és rengeteg, többek között befalazott páncélszekrényekben rejtegetett készpénzt foglalt a NAV – sorolják –, de csőre töltött éles lőfegyverek is előkerültek a náluk tartott kutatásokon.

A hvg.hu információi szerint a Városligetben zajló építkezések biztosításáról is ismert Tóth Csabának, illetve társainak elfogásáról számolt így be a NAV.

Az akcióról – amiben közel kétszázan vetek részt 105 helyszínen – videót is közzétettek:

Azt írják, a vagyonvédelemi szolgáltatást nyújtó bűnszervezet strómanok és fantomcégek segítségével csalt el áfát. 16 embert hallgattak ki gyanúsítottként, a szervezet négy vezetőjét pedig már le is tartóztatták. Ők akár 20 év börtönt is kaphatnak.

Arról, hogy vagyonvédelmi cégek milyen módszerekkel próbálják kijátszani az államot, mire jók a „dobós cégek”, miért van sok pénz a meccsek biztosításában és kik azok, akik még a csalókat is meg tudják kopasztani, itt írtunk bővebben:

Football news:

Fantastic story of a surfer from Australia: he won bronze after a severe skull injury (he couldn't even walk)
Aguero underwent a course of stem cell treatment to restore the cartilage of the knee joint
Mills on Varane at Manchester United: I'm not sure that he will be like van Dijk or Dias. There are 6 difficult matches in La Liga, not counting the Champions League
Memphis Depay: I don't care if they call me a rebel. Suarez won a lot not because he is the nicest person on the field
Barca will not have to register Messi as a newcomer. He will be able to work at the training camp without signing a contract
Petkovic headed Bordeaux. He worked with the Swiss national team since 2014
Chelsea may include Zouma in the deal with Sevilla for Kunde