Hungary

Bejrút: Magyarország egymillió euróval segíti a maronita katolikus egyházat

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára a kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy a Bejrútban történt robbanás okozta károk enyhítése érdekében 1 millió eurót ajánl fel az Antióchiai Szír Maronita Katolikus Egyház számára - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A forrást azonnal átcsoportosítják, és a Hungary Helps Program keretében folyósítják.

Havasi Bertalan beszámolt arról is, hogy a nap folyamán Orbán Viktor, a Fidesz elnöke részvétlevelet küldött a Kereszténydemokrata Internacionáléban (CDI) a Fidesszel közösen részt vevő libanoni keresztény pártnak, miután kiderült, hogy a Kataeb főtitkára, Nazar Najarian is életét vesztette a keddi robbanásban.

Szerda reggelre 100 megerősített halottja és több mint 4 ezer sérültje van a robbanásnak (vagy: robbanás sorozatnak), mely egyelőre beláthatatlan károkat okozott Bejrútban, Libanon fővárosában. A CNN megszólaltatott egy hadászati szakértőt, aki szerint elsőre felbecsülve a sokkhullámokat és a károkat, a robbanás egy kilotonnás atombombának megfelelő károkat okozott.

Sokan eltűntek, a kutatást nehezíti, hogy a robbantás után áram se volt a városban. Ugyancsak a CNN ír arról, hogy a mentésben közreműködő tűzoltók közül is 10-en eltűntek.

Football news:

Pep Guardiola: no one cares about the players. There were 2 weeks of pre-season, and now matches every 3 days, and so 11 months
Akanji about 0:2 from Augsburg: Borussia showed too little in attack and defense
Hummels 0:2 in Augsburg: Borussia played well in many aspects, but did not create enough chances
Schalke have not won the Bundesliga in 18 consecutive rounds. The total score of the first two games of the season is 1:11
Real won with the help of VAR and decommissioned forwards. Jovic earned a penalty, mayoral a penalty
Robles on refereeing the match with Real Madrid and VAR: dubious episodes are always Interpreted in favor of top clubs
Conte on 4:3 with Fiorentina: impressed with Inter's attack. We didn't have enough balance, we paid for it