Hungary

Bevette magát egy apácazárdába egy koronavírus-tagadó orosz pap

Egy, a koronavírus létezését tagadó ultrakonzervatív orosz pap okozott felfordulást egy apácazárdában Jekatyerinburgban. A BBC szerint Szergej Romanov kedden vette be magát a zárdába, amit azóta az apácák elhagytak, és fegyveres őrök vigyáznak a helyszínen.

A férfi kijelentette, hogy csak erővel tudják kivinni az épületből. A rendőrség szerdán már kivonult a helyszínre, de senkit sem vettek őrizetbe.

Romanov részt vett a zárda megalakításában a 2000-es évek elején. Azonban áprilisban eltiltották attól, hogy istentiszteletet tartson, miután arra próbálta rávenni a hívőket, hogy ne tartsák be az egészségügyi hatóságok utasításait.

A férfi pszeudojárványról beszélt, és az orosz ortodox egyház vezetőit támadta a bezárások miatt. Hétfőn kezdődött a meghallgatása, aminek a végén majd döntenek a sorsáról. Romanov ezek után vonult át a zárdába.

Az orosz hatóságok április 13-án zárták be a templomokat a koronavírus-járvány elleni védekezés keretében, és ezek csak júniusban nyitottak ki újra. Oroszországban van a harmadik legtöbb, 561 091 fertőzött a világban az Egyesült Államok és Brazília után. Csütörtökre 7790 új esetet regisztráltak. A hivatalos adatok szerint 7660 áldozata van a járványnak, az aktív fertőzöttek száma 239 468.

Football news:

Klopp on Henderson's injury: I don't know for sure yet, something's wrong with my knee. All we know is that it's not a small thing
Pavlyuchenko is seventh in the ranking of Tottenham's best forwards in the 21st century. Kane is the first (Squawka)
Manchester City made 93.7% of accurate passes in the match against Newcastle. This is an APL record
Ole Gunnar Solskjaer: 16 games unbeaten give confidence, but it is not something that Manchester United should aspire to
Havertz wants to go to Chelsea, he likes the project. Werner persuades him to go
Real Madrid has received almost 250 million euros from sales of Academy students over the past 4 years
Manchester United have started negotiations with Raiola to extend Pogba's contract