Hungary

Bombagólokkal és Fradi-győzelemmel tért vissza az NB I.

Szombaton megtörtént, amire a fél ország várt: a Ferencváros-Debrecennel újraindult az NB I. A magyar futballbajnokság több mint két hónapig szünetelt a koronavírus-járvány miatt; az MLSZ március 16-án jelentette be a bajnokság felfüggesztését, az utolsó tétmeccs a Mol Fehérvár–Diósgyőr volt március 14-én. 

Az NB I. zárt kapus meccsekkel, öt cserelehetőséggel és ivószünetekkel tért vissza a kényszerpihenőről. Az FTC négy edzőmeccsel készült a folytatásra, egy győzelem, két döntetlen és egy vereség volt a címvédő mérlege. Nézők hiányában az előre felvett szurkolói biztatás bejátszásával próbáltak némi hangulatot csiholni a szervezők az üresen kongó 20 ezres Groupama Arénában. A Bundesligában látott megoldáshoz hasonlóan a lelátókon a szurkolók arcképével ellátott kartonfigurák kaptak helyet.

Meglepetésre a vendég Debrecen szerezte meg a vezetést a meccs 13. percében. Egy debreceni labdaszerzést követően Bódi Ádámot nem támadták meg az FTC védői, aki így szabadon lőhetett a tizenhatos sarkáról. Dibusz Dénes szinte mozdulni sem tudott a hosszú felső sarokba vágódó lövésre. 

A Debrecen gólja után felpörgött az FTC, főleg a Loki jobb oldalán vezettek támadásokat. Az egyenlítő gólt megelőző beadás is arról az oldalról jött. A 21. percben Boli fejesét még védte a kapufa, a kipattanót Sigér Dávid bombázta kapásból a kapuba. Védhetetlen lövés volt, a kapus és a három biztosító debreceni hátvéd tehetetlen volt. 

 Az egyenlítés után tovább növelte a nyomást a Fradi, az első negyedórában harcosan játszó Debrecen beszorult a kapuja elé. A 42. percben összejött a fordítás, megint Sigér volt eredményes, ezúttal a tizenhatoson kívülről lőtt nagy gólt. Ez volt Sigér 12. NB I.-es gólja.

 A második félidőben nem változott számottevően a meccs képe, a Fradi magabiztosan tartott egygólos előnyét, a Debrecen főleg kontrákra játszott, ez az iramon is meglátszott. A 63. percben Isael kapott jó labdát az ötös sarkánál, de kapáslövése elment a kapu mellett. Ez volt a második félidő legnagyobb helyzete. A 86. percben Vécsei Bálint dönthette volna el a meccset, de Lovrencsics középre adott labdájánál luftot rúgott. A hosszabbításban még Somália lőtt egy kapufát,  de az eredmény már nem változott, az FTC 2-1-re nyert. 

Az NB I. május 30-án folytatódik, akkor már teljes fordulót rendeznek. A bajnokságot továbbra is az FTC vezeti, előnye 6 pont az egy meccsel kevesebbet játszó Fehérvárral szemben. 

Football news:

The Rayo-Albacete match, which was Interrupted due to insults from zozuli fans, will be played on June 10
Manchester City are Interested in Sergi Roberto. Barcelona will only agree to sell, but not to exchange
Real will try to acquire Sancho in the summer of 2021
Barcelona players refused to take another pay cut
500 NPL players have donated autographed t-shirts to support healthcare
Dortmund may invite a coach of Salzburg March
The 16-year-old refused to leave Real Madrid because of Ramos' foul on Salah and chose Liverpool. Wait for the base soon