Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Budapesti rádióadót pályáztat meg az NMHH nyáron

A testület elfogadta a Budapest 90,3 MHz körzeti vételkörzetű médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára irányuló pályázati felhívás tervezetét. A pályázati eljárás előkészítése azért kezdődött el, mert a médiaszolgáltatási lehetőséget jelenleg használó Tilos Kulturális Alapítvány médiaszolgáltatási jogosultságát a médiatanács törvényi kizáró ok miatt nem újíthatta meg, így az szeptember 3-án végleg lejár - írta az NMHH közleményére hivatkozva az MTI.

Szarvas hiba

A csak fideszes delegáltakból álló Médiatanács megállapította, hogy a Tilos Rádió médiaszolgáltatója 2015-ben kezdődő jogosultságának ideje alatt 4 alkalommal szegte meg a műsorszámok korhatár-kategóriába sorolására, illetve sugárzási időpontjára vonatkozó törvényi előírásokat.

A rádió üzemeltetője a megújítás ügyében hozott döntéssel szemben a törvény által biztosított jogorvoslati jogával nem élt. Az új kiírás tervezete ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a Tilos Kulturális Alapítvány is pályázzon a frekvenciára - írta az NMHH.

Újabb frekvenciát kapott a Mária Rádió

A testület megállapította, hogy az Ajka 93,2 MHz helyi vételkörzetű médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárás nyertese az egyedüli pályázó Mária Rádió Frekvencia Kft.

A testület elvégezte a Mezőtúr telephelyű kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség elvi használatára benyújtott egyetlen pályázati ajánlat alaki vizsgálatát, és pályázati nyilvántartásba vette az Actor Media Kft. pályázót - közölte az NMHH.

A Civil és a Klubrádió lekapcsolása után a Tilos rádió elhallgattatásával az utolsó olyan rádióadó is megszűnhet a fővárosban, amely teret adott kormánykritikus véleményeknek is.