A részvénypiac forgalma 10,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint átmenetileg megfordult az előző napok trendje, hiszen a BÉT eddig felülteljesítette a gyengélkedő nyugati részvénypiacokat, pénteken viszont kedvező nemzetközi hangulat mellett esett a BUX. Bosnyák Zsolt szerint a hosszú ideje tartó emelkedés miatt számítani lehetett a negatív korrekcióra, és vele együtt a vezető részvények hanyatlására. Az OTP gyengülését például az sem állította meg, hogy jövőre osztalékfizetést terveznek - tette hozzá.

A Mol 30 forinttal, 1,08 százalékkal 2738 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 140 forinttal, 0,73 százalékkal 19 000 forintra esett, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,0 forinttal, 0,47 százalékkal 427 forintra erősödött, forgalma 85,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,46 százalékkal 8565 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4387,15 ponton zárt pénteken, ez 5,09 pontos, 0,12 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Az előrejelzésnek megfelelően jól teljesített az AutoWallis értékesítése az év első három negyedévében. A nagykereskedelmi üzletág az év első felében tapasztalt növekedési ütemnél is gyorsabban bővült, melyben több mint négyszer annyi, míg a Kiskereskedelmi üzletágban majdnem háromszor több új gépjármű talált gazdára, mint 2020 hasonló időszakában - közölte a cég.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!