Hungary

Cseh új fertőzöttek: riasztó adatok, megtelt kórházak

Soha nem kezeltek annyi koronavírusos beteget Csehországban kórházban, mint most.

Az egészségügyi minisztérium honlapján megjelent kimutatás szerint jelenleg több mint 8100 fertőzöttet kezelnek Coviddal a cseh kórházakban, ami a járvány tavaly márciusi kitörése óta szomorú csúcsot jelent.

Súlyos állapotban 1661 személy van, százzal több, mint vasárnap. A kórházi ágyaknak már mindössze 14 százaléka, 180 darab szabad. A férőhelyhiány régiónként eltérő, ezért a betegeket több esetben is távoli kórházakba kell szállítani, ahol még van szabad ágy.

Csehországot kezdi maga alá temetni a járvány

A kormány Berlintől és Varsótól kér segítséget a betegek ellátásához. Lezárják az országot.

Csehország számára számos állam, összességében „már néhány száz ágyat” felajánlott, mondta a cseh külügyminiszter. Tomás Petrícek hozzáfűzte: jelenleg Németországgal tárgyalnak a lehetséges segítségről, a német határ mentén fekvő cseh régiókban ugyanis rendkívül súlyos a helyzet, az ottani kórházak megteltek, jelentette az MTI prágai tudósítója.

Az elmúlt 24 órában 16 642 új fertőzöttet diagnosztizáltak a 10,7 milliós Csehországban, ez az eddigi negyedik legmagasabb szám.

Szerdától a több mint 250 személyt foglalkoztató vállalatoknál kötelező az alkalmazottak tesztelése legalább heti egy alkalommal. Az állam havi négy tesztet fizet, egy tesztért maximum 60 koronát (835 forintot) alkalmazottként.

Football news:

Kimmich on Alaba: Real Madrid is a good choice. Not so many options for a step forward after Bayern Munich
The money for the Super League was promised by the largest US bank - before that, it helped the Americans buy up European clubs
UEFA on the 12 founders of the Super League: They will live with shame. We will discuss additional sanctions
Prince William on Super League: I am happy that the voice of football fans has been listened to
Director of Milan Maldini: I learned about the Super League on Sunday, everything was decided at a higher level
Goat Hennes VIII, former mascot of Cologne, died
Frappar will be the first female referee at the men's Euro. Karasev and the Argentine Rapalini are among the 19 main referees