Hungary

Csütörtökön ismét a bíróság elé áll Czeglédy Csaba

Czeglédy Csaba csütörtökön, három évvel az után, hogy őrizetbe vették, bíróság elé áll a hat és félmilliárd forintos költségvetési csalás vádjával folyamatban lévő perben. Méghozzá elsőrendű vádlottként, bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás vádjával - írja a Pesti Srácok. 

Az oknyomozó portál cikkében kiemeli, hogy mivel Czeglédyt korábban adócsalás és okirathamisítás miatt kétszer is elmarasztalták, visszaesőként, és főként a bűnszervezetben való elkövetés miatt akár 20 évet is kaphat.

Szerdán és csütörtökön két fontos tárgyalási nappal folytatódik a Czeglédy Csaba és társai ellen, bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás vádjával folyamatban lévő büntetőper a Kecskeméti Törvényszéken. A szerdai napon a büntetőper egyik kulcsfiguráját, A. Zoltánt hallgatják ki vádlottként, majd csütörtökön magát Czeglédy Csabát. Mint a Pesti Srácok megjegyzi, ezzel a bíróság a vádlotti kihallgatások végére ér, és információik szerint A. Zoltán és Czeglédy is vallomástételre készül.

Bár a Czeglédy-ügyben 2019 februárjában már vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség, és a büntetőper még abban az évben, 2019 júniusában elkezdődött, Czeglédy, a vád szerinti bűnszervezet vezetője az elmúlt két évben vádlottként még nem állt a bírói tanács elé, hogy kihallgathassák. 

Csütörtökön újra jelenése van Czeglédy CsabánakForrás: MTI/Rosta Tibor

A Pesti Srácok szerint ezt trükkök százaival sikerült elérnie: mentelmi joggal kétszer próbált meg kibújni a felelősségre vonás alól. Mint ismert, a Szegedi Törvényszék kezdte tárgyalni az ügyet, ahol több bíró függetlensége megkérdőjeleződött, és kirobbant a rendszerváltás utáni legnagyobb bírósági botrány, végül a Czeglédy-ügyet Szegedről Kecskemétre tették át.

A Kecskeméti Törvényszéknek sem volt könnyű dolga, két olyan védőt is kizártak, akik perbéli szerepe eljárásjogilag utólag negligálhatta volna az ítéletet. Egyikük a DK szegedi politikusa, másikuk Czeglédy első számú védője, a volt igazságügyi államtitkár, Hankó Faragó Miklós volt.

A Pesti Srácok úgy tudja, Czeglédy hosszú vallomásra készül, ami akár több tárgyalási napot is igénybe vehet. 

Football news:

Trent Alexander-Arnold: Liverpool are aiming for trophies. We want to win as much as possible this season
Gabriel Martinelli: I think Arsenal is one of the best teams in the world. A lot turned out at the end of last season
Arsenal offered Jaka a new contract with a salary increase. Roma claims the player
Medal standings of the Olympic Games-2020: China has secured the first place, Russia is rushing into the top three, but loses 4 gold to the USA
Trent has signed a contract with Liverpool until 2025
Albrighton has extended his contract with Leicester until 2024. He has been in the team since 2014
Statement of Juve, Barca and Real Madrid: We believe in the success of the Super League. The UEFA monopoly harms football