Hungary

Dárdai a koronavírus-fertőzéséről: Hasonlít az izomlázhoz egy öregfiúk-meccs után

Fegyelmezetten akarja végigcsinálni a kötelező karantént Dárdai Pál.

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Otthonából tartott sajtótájékoztatót Dárdai Pál, akiről csütörtökön derült ki, hogy megfertőződött az új koronavírussal. „A feleségemet csúnyábban elkapta a betegség, mint engem, ő megszenvedi. Nekem csak a tagjaim fájnak, hasonlít az izomlázhoz egy öregfiúk-meccs után. De nem sírok, nem panaszkodom, végigcsinálom ezt, és kész. Sosem gondoltam volna, hogy elkapom a koronavírust. Tavaly a junior csapatnál mindennap több száz gyerekkel találkoztam, mégsem fertőződtem meg, egészen mostanáig. Az edzőpályán tudtam meg, hogy pozitív lett a tesztem” – mesélte.

„Naponta 15-ször telefonálok segédedzőmmel és barátommal, Andreas »Zecke« Neuendorffal, figyelem a játékosok online edzéseit, és velünk lakó fiamat, az U16-osoknál játszó Bencét nyugtatom, aki szintén nem hagyhatja el a házat” – mondta az edző.

„Tulajdonképpen én csak vendég vagyok Németországban, de most igazán otthonosan érzem itt magam, nagyon kedvesek az emberek. Sokan akarnak segíteni, bevásárolni vagy főzni nekünk, ennyit már meg sem tudnánk enni. Nagyon jólesik” – jelentette ki Dárdai, aki 1997 óta él Berlinben, és tízperces kerékpárútra lakik az Olimpiai Stadiontól.

Az online tréningekről azt mondta, futballistái futópadoznak, szobabicikliznek, erősítenek, és néhányuknak máris izomláza van. Akik hozzá hasonlóan kertes házban laknak, kinn labdával is gyakorolnak. „Vannak rosszabb dolgok is az életben. A bajnokságban a kezünkben van a sorsunk, de most az a legfontosabb, hogy mindenki gyógyuljon meg, illetve maradjon egészséges” – tette hozzá.

Dárdai és stábja, valamint a Hertha teljes kerete április 29-ig marad házi karanténban. A csapat május 3-tól pótolja majd a szövetség által elhalasztott három bajnokiját.

A Hertha BSC a 18 csapatos tabella 15. helyén áll.

Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude